Administraţie

2018-05-23, 14:24:35

CJ Olt deschide un nou birou de evidenţă a persoanelor, la Dobroteasa. Oltenii din nordul judeţului, scutiţi de drumurile la Slatina sau Scorniceşti

Oltenii din şase localităţi amplasate în nordul judeţului nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a-şi schimba sau reînnoi actele de indetitate, după ce Consiliul Judeţean a decis deschiderea unui Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, la Dobroteasa.

La noul serviciu vor fi arondate localităţile Dobroteasa, Vitomireşti, Sîmbureşti, Vultureşti, care până acum aparţineau de Slatina, şi Făgeţelu, Topana, Leleasca, care erau arondate la Scorniceşti.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că datorită înfiinţării noului birou, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri, până la Slatina sau Scorniceşti.

„Partea de nord a judeţului era împărţită în două: unii cetăţeni veneau până la Slatina şi alţii se duceau la Scorniceşti. Sunt şase localităţi care vor merge la Dobroteasa, când va fi gata centrul. Le reducem cu mult distanţa pe care trebuia să o parcurgă pentru orice operaţiune legată de evidenţa persoanelor”,
a declarat Oprescu.

Banii pentru amenajarea unui spaţiu în care să funcţioneze noul Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor au fost alocaţi Primăriei Dobroteasa de Consiliul Judeţean Olt, încă de la începutul anului.

„Investiţia este suportată de Primăria Dobroteasa, dar în urma discuţiilor avute încă de la început de an şi a planului de a înfiinţa acest punct de Evidenţă a persoanei acolo, i-am alocat administraţiei locale bani, astfel încât să pună la punct spaţiile respective şi să poată cumpăra aparatura, pentru că nu e ieftin”, a mai spus Oprescu.

Biroul de la Dobroteasa este al zecelea care va funcţiona sub coordonarea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Olt.

„Anul acesta, spaţiul va deveni funcţional. Angajaţii vor fi ai Primăriei Dobroteasa, dar cu dublă subordonare şi către Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Cei doi angajaţi urmează să fie instruiţi”, a mai declarat Marius Oprescu.

Arondarea localităţilor din judeţul Olt, la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor:

Slatina - Brebeni, Bălteni, Corbu, Coteana, Curtişoara, Cungrea, Icoana, Ipoteşti, Milcov, Movileni, Oporelu, Perieţi, Priseasca, Schitu, Teslui, Valea Mare, Verguleasa.

Caracal - Bucinişu, Cezieni, Drăghiceni, Deveselu, Dobrosloveni, Dobru, Fălcoiu, Fărcaşele, Grădinile, Osica de Sus, Osica de Jos, Redea, Rotunda, Studina, Traian, Vlădila.

Balş - Baldovineşti, Bârza, Bobiceşti, Călui, Dobreţu, Găvăneşti, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pârşcoveni, Şopârliţa, Voineasa, Vulpeni.

Scorniceşti - Coloneşti, Optaşi Măgura, Poboru, Potcoava, Sârbii Măgura, Spineni, Tătuleşti.

Piatra-Olt - Brîncoveni, Cîrlogani, Găneasa, Grădinari, Pleşoiu, Strejeşti, Slătioara.

Corabia - Brastavăţu, Cilieni, Giuvărăşti, Gîrcov, Grojdibodu, Gura Padinii, Ianca, Izbiceni, Obîrşia, Orlea, Rusăneşti, Ştefan cel Mare, Tia Mare, Urzica, Vădastra, Vădăstriţa, Vişina, Vişina Nouă.

Drăgăneşti-Olt - Dăneasa, Izvoarele, Mărunţei, Mihăeşti, Radomireşti, Seaca, Sprîncenata, Stoicăneşti, Vîlcele.

Ghimpeţeni - Crîmpoia, Nicolae Titulescu, Şerbăneşti, Tufeni, Văleni.

Gostavăţu - Băbiciu, Scărişoara, Stoeneşti.


Comentarii

Redacţia

2018-05-23 14:24:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...