Administraţie

2020-02-27, 13:36:55

CJ Olt face necesarul de materiale ce vor fi achiziţionate pentru gestionarea crizei COVID-19. Jandarmeria Olt a făcut primele solicitări

Jandarmii olteni au solicitat CJ Olt achiziţionarea de combinezoane de protecţie, în cazul apariţiei de cazuri cu infecţie COVID-19 în judeţ. Forul judeţean a anunţat că va aloca fonduri pentru astfel de materiale, centralizând în continuare solicitări de la toate instituţiile implicate în prevenirea şi combaterea epidemiei cu noul virus.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi-a arătat încă o dată disponibilitatea pentru alocarea de bani din Fondul de rezervă.

„Noi atât în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică am anunţat intenţia de a interveni din fondul de rezervă cu bani, dacă instituţiile care sunt abilitate în acest domeniu au nevoie de diverse materiale. Chiar astăzi am primit de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi o astfel de solicitare. Noi vom cumpăra materialele şi le vom asigura prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cărora le asigurăm finanţarea. Aşteptăm centralizarea solicitărilor, apoi vom convoca o şedinţă extraordinară pentru a debloca din fondul de rezervă suma necesară. Jandarmeria ne-a cerut combinezoane, lucruri specifice, dacă se ajunge să avem cazuri în judeţul Olt. Jandarmii sunt puşi să păzească perimetrele respective”, a declarat Oprescu.

Totodată, din sumele provenite din Fondul de Rezervă al CJ Olt ar putea fi achiziţionate şi alimente, pentru persoanele ce vor intra în carantină.

„În funcţie de cum vor evolua lucrurile şi de ce ni se va cere, vom vedea care este calea legală şi vom fi prompţi şi vom interveni. Noi n-avem atribuţii în domeniu, ci doar toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie aceşti bani”, a mai afirmat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a convocat, marţi, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), care a transmis către Direcţia de Sănătate Publică, Prefectură şi celelalte instituţii implicate disponibilitatea avansării acestei sume de bani din fondul de rezervă.

Comentarii

Redacţia

2020-02-27 13:36:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...