Administraţie

2018-12-19, 16:12:21

CJ Olt va continua dotarea ISU şi a Jandarmeriei. Delureanu: „Orice axă apare pe această linie, după 2020, va fi accesată”

Vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că forul judeţean va continua să acceseze proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeriei.

Delureanu a precizat că Serviciul Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt este pregătit să acceseze orice axă apare în acest domeniu, în următorul exerciţiu financiar.

„Orice axă apare pe această linie, după 2020, va fi accesată de către CJ Olt. Colegii mei din cadrul Serviciului au un rol foarte important în atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru a moderniza bazele celor două instituţii”, a declarat Virgil Delureanu.

Şefa Serviciul Dezvoltare Regională, Daniela Lungu, a făcut un scurt bilanţ a echipamentelor achiziţionate cu fonduri europene, până în prezent, precizând că nu mai este nicoo astfel de axă deschisă pentru acest domeniu.

„În cadrul exerciţiului financiar 2014-2020, pentru că despre el discutăm, nu mai este în momentul de faţă linii de finanţare destinate acestui gen de achiziţii de echipamente. Pentru cei de la ISU, în exerciţiul financiar trecut, am reuşit să achiziţionăm foarte multe autoutilitare pentru că am lucrat cu toate celelalte consilii judeţene din regiune, într-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară şi am avut trei cereri de finanţare aprobate pentru achiziţia unor autoutilitare performante, toate sunt la standarde europene. În acest exerciţiu financiar, noi nu am mai avut în cadrul Programului Operaţional Regional acea linie de finanţare din exerciţiul financiar trecut care să ne permită scrierea de noi proiecte. Acesta a fost, oarecum, un minus al acestui exerciţiu. În momentul de faţă, nu mai există nicio altă posibilitate, poate după 2020”, a declarat Daniela Lungu.

Comentarii

Redacţia

2018-12-19 16:12:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...