Eveniment

2018-07-06, 22:17:37

Cod galben de ploi, în județul Olt, până luni

Meteorologii anunță cod galben de ploi, în intervalul 7 iulie-9 iulie.

De sâmbătă, de la ora 16.00, până luni, la ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi cantități însemnate de apă. 

În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Tot de mâine, de la prânz, până marți, la ora 18.00, și râul Olt și Călmățui se află sub atenționare hidroelectrică, cod galben.

Cursurile de apă afectate: Olt - bazin superior amonte S.H. Hoghiz şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman). 

Fenomenele vizate: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare. 

Cod portocaliu de inundații de duminică, până luni noapte

În intervalul 08.07, ora 09.00 – 09.07, ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

Atenționările au fost trimise către instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt. 

Pe timpul atenționărilor s-a dispus măsura asigurării permanenței la sediile primăriilor.

Comentarii

Redacţia

2018-07-06 22:17:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...