Eveniment

2017-01-10, 10:08:16

Cod Portocaliu de ger: Au fost înregistrate -20 de grade la Slatina şi -19 la Caracal. Valul de frig va fi urmat de ninsori

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate noaptea trecută, în judeţul Olt, au fost de -20 de grade Celsius, în municipiul Slatina, şi de -19 grade Celsius, în municipiul Caracal, potrivit Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia, pentru intervalul 9 ianuarie, ora 8.00 – 10 ianuarie, ora 5.00, în județul Olt vremea s-a menţinut geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Cerul a fost mai mult noros îndeosebi în cursul zilei. La începutul intervalului, pe arii restrânse a nins slab. Vântul a suflat în general slab.

Temperaturile maxime au fost de -10 grade la Caracal şi -8 grade la Slatina, iar la ora 05.00 temperatura aerului avea valori de -20 de grade la Slatina şi -19 Caracal. La ora 20.00 stratul de zăpadă măsura până la 25 cm la Caracal.

Potrivit datelor transmise de CJSU, pentru intervalul 10 ianuarie, ora 8.00 – 11 ianuarie, ora 8.00, prognoza meteorologică indică faptul că la nivelul județului vremea se menţine geroasă. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului.

Pe arii extinse, mai ales în cursul nopţii va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -11 grade, iar cele minime, în creştere faţă de noaptea precedentă, între -14 şi -11 grade.

Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, în acest moment nu sunt localități nealimentate.

În acest moment la nivelul județului nu mai sunt drumuri închise sau blocate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de iarnă.

La nivelul municipiului Slatina, conform celor precizate de reprezentanții primăriei, în cursul nopții de 9-10 ianuarie, au fost preluate și transportate în spațiul special amenajat 11 persoane.

Comentarii

Redacţia

2017-01-10 10:08:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro