Învăţământ

2021-02-19, 17:26:18

Colegiul Ion Minulescu este în scenariul VERDE. Elevii vor veni la şcoală, însă există o defecţiune la sistemul de încălzire a şcolii

Raportat drept unitate de învăţământ în scenariul ROŞU, Colegiul Ion Minulescu din Slatina se află, de fapt, în scenariul VERDE Covid-19, la fel ca toate celelalte unităţi din Slatina. O problemă la sistemul de încălzire a şcolii a determinat consiliul de administraţie al unităţii şcolare să ia în calcul varianta ca elevii să înveţe săptămâna viitoare online, însă, din discuţiile cu municipalitatea, care a dat asigurări că va susţine pierderile de apă înregistrate la o ţeavă spartă, s-a decis ca elevii să vină la şcoală. Astfel, începând de luni, toţi elevii de la Minulescu, cu excepţia a două clase, una primară, a IV-a C, şi una de liceu, a XI-a A, care au cazuri COVID-19, revin în bănci.

Confuzie majoră la Colegiul Ion Minulescu, care a fost trecut în scenariul ROŞU în urma raportării săptămânale. De fapt, la fel ca celelalte unităţi şcolare din municipiul Slatina, Colegiul Ion Minulescu se află în scenariul VERDE al cazurilor COVID-19. Singura problemă la unitatea şcolară este o avarie la sistemul de încălzire, însă s-a decis ca elevii să vină efectiv la şcoală.

Avem probleme cu căldura. Avem o avarie la sistemul de încălzire, o ţeavă este spartă, însă Primăria municipiului Slatina ne-a asigurat că va suporta toate pierderile de apă, până când se va remedia problema. Aşadar, am anunţat copiii să vină la şcoală. Se va merge pe scenariul verde. Am convenit să mergem pe pierderea de apă, astfel încât şcoala să nu fie întreruptă. Avem două clădiri mari care probabil, din cauza avariei, nu vom putea furniza căldura la parametri normali, dar cu siguranţă copiii nu vor îngheţa de frig, pentru că vor face faţă caloriferele. Sperăm ca problema să fie rezolvată cât mai repede, sunt buldozere în curtea unităţii care lucrează, dar vă daţi seama că sunt foarte groase ţevile de la magistrală, va dura ceva până când problema va fi remediată”, a precizat directorul Colegiului Ion Minulescu, Cristian Ionescu.

Singurii elevi de la Ion Minulescu care vor învăţa online sunt cei din clasa primară IV C, acolo unde cadrul didactic a fost confirmat pozitiv, şi o clasă de liceu, XI A, unde un elev are noul coronavirus. 

 
Comentarii

Redacţia

2021-02-19 17:26:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...