Eveniment

2020-03-27, 14:35:56

Combinezoane de protecţie şi dezinfectant pentru medicii, pompierii şi ambulanţierii din Olt

1.380 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical vor fi distribuite în această perioadă către instituțiile din județul Olt care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Potrivit unui comunicat remis de ISU Olt, combinezoanele de protecție vor ajunge în cursul zilei de astăzi la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt și vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, Serviciul de Județean de Ambulanță Olt, ISU Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt, iar dezinfectatul de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical, va fi distribuit către UPU Slatina și DSP Olt.   

„Acestea vor fi utilizate de către personalul medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină unde sunt  pacienți suspecți ori confirmați cu noul coronavirus”, arată sursa citată.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și aduse în țară cu o aeronavă NATO.

Comentarii

Redacţia

2020-03-27 14:35:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...