Sport

2020-03-17, 17:48:28

Competiţiile de fotbal rămân suspendate pe toată durata stării de urgenţă

Competiţiile de fotbal, de la toate nivelurile, vor fi suspendate pe toată perioada în care România se află în stare de urgenţă. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, în cadrul unei declaraţii de presă, că vor fi pregătite scenarii de reluare a competiţiilor cu data de 22 aprilie sau chiar 13 iunie.

Marți, 17 martie, Comitetul Executiv al UEFA a decis mutarea Campionatului European în vara lui 2021 și reprogramarea partidelor și competițiilor internaționale afectate. Cu această ocazie, forul de la Nyon a stabilit ca prioritate încheierea sezonului competițional în desfășurare.

Referitor la reluarea competițiilor interne, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat într-o declarație de presă: 

Toate cele 53 de competiții la nivel național care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență”. 


În plus, se va lua în calcul și o perioadă de readaptare la efort pentru jucători. Răzvan Burleanu a anunțat că a inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor.

În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineață va avea loc prima întâlnire prin videoconferință. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”, a mai precizat preşedintele FRF. 
Comentarii

Redacţia

2020-03-17 17:48:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...