Eveniment

2020-08-13, 11:39:13

Comuna Schitu, în continuare în atenţia poliţiştilor. S-au efectuat verificări la persoanele aflate în izolare la domiciliu

Plasat în carantină pentru 14 zile, satul Greci, din comuna Shitu, rămâne în continuare în vizorul forţelor de ordine care verifică modul în care sunt respectate măsurile dispuse. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 34 de verificări la persoanele aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, s-au efectuat controale şi alte zone din judeţ, în special în pieţe, dar şi alte locuri aglomerate, la terase şi în mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 240 de politiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Astfel, au fost verificate 18 mijloace de transport în comun și 68 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, localitatea Schitu, este în continuare împânzită de foreţele de ordine, care verifică respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. 

La intrarile și ieșirile din comuna Schitu au fost instituite filtre, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi verificând îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea, din localitate. În interiorul localității acționează echipe mobile care asigura ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.  În urma activităţilor desfășurate în localitatea carantinată, oamenii legii au controlat 855 de autovehicule și au legitimat aproximativ 1.100 de persoane.

Echipa mobilă formată din polițiști și jandarmi a efectuat 34 de verificări la persoanele izolate la locuințe. În urma neregulilor constatate pe raza comunei Schitu, au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și patru pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pe raza acestei localități este de aproximativ 8.000 de lei”, transmite IPJ Olt. 

Polițiștii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare, întrucât autovehiculele aveau inspecția tehnică periodică expirată. Poliţia recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.


Comentarii

Redacţia

2020-08-13 11:39:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...