Comunicat

                       

Facilitarea antreprenorială și îmbunătățirea aptitudinilor tinerilor NEETs care locuiesc în zonele rurale prin Proiectul eNEET Rural 
Proiectul eNEET Rural, finanțat prin EEA and Norway Grants, se concentrează pe inovare și tehnologie în sectorul agricol pentru a crea Instrumente pentru tineri, care nu se mai află în sistemul de învățământ, nu lucrează și nu sunt în training (NEETs). Instrumentele vor cuprinde: training-uri online și la fața locului, competiții pentru tineri, schimb de experiență între personal și servicii de mentorat. Proiectul va diminua aptitudinile scăzute ale tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani, care locuiesc în zone rurale, va oferi un impuls pentru mediul de afaceri și va crește rata angajării în agricultură în zonele rurale.

Obiective. Pe durata proiectului vom atinge următoarele obiective la nivel de consorțiu:
-    300+ NEETs să urmeze training-uri agro-profesionale online și la fața locului
-    900 NEETs să urmeze training-uri de dezvoltare a soft skills, online și la fața locului
-    18 cei mai buni NEETs să urmeze o acțiune de mobilitate internațională de 3-5 zile
-    30 NEETs să urmeze acțiuni de mobilitate la exploatații agricole naționale timp de 1-3 luni
-    6 servicii de mentorat către NEETs care au urmat acțiuni de mobilitate pe termen lung
-    20 de părți interesate să urmeze vizite de studiu pentru a-și îmbunătății activitățile și a influența elaborarea politicilor
-    45 NEETS în curs de a începe propria afacere
-    2000 de utilizatori pe social media, articole în presa de specialitate, newsletters, conferințe de presă, interviuri, etc.

Proiectul se adresează către:
-    Tineri care nu mai sunt  în sistemul de învățământ, fără loc de muncă sau care nu primesc niciun training
-    Tineri între 25 și 29 de ani (sunt eligibili și tinerii între 18 și 25 de ani)
-    Tineri care locuiesc într-o zonă rurală din Bulgaria, România, Ungaria, Italia, Slovenia sau Spania

eNEET Rural în România
Proiectul este implementat în România de Asociația CPDIS, care pentru a atinge obiectivele a început activitățile pentru dezvoltarea materialelor de training împreună cu partenerii din proiect pentru a fi disponibile online pentru a fi accesate începând cu luna Octombrie a acestui an. De asemenea,  CPDIS s-a întâlnit cu mai multe organizații în vederea încheierii de parteneriate, pentru promovarea proiectului și vizibilitatea în rândul tinerilor, astfel încât mesajul să ajungă cât mai repede la cei interesați să beneficieze de instrumentele pe care proiectul le pune la dispoziție tinerilor. Printre aceste organizații se numără Fundația Svasta, Asociația Do Great Things, Asociația Point of Vyou, Asociația Prietenii de lângă tine, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, Asociația Equality.

Pentru mai multe detalii despre activitățile proiectului și cum puteți beneficia de instrumentele eNEET Rural în România urmăriți-ne pe pagina oficială https://eneet-project.eu/ro/ ,  http://cpdis.ro, pe FB www.facebook.com/AsociatiaCpdis și Twitter https://twitter.com/AsociatiaCpdis, sau puteți să ne scrieți la asociatia_CPDIS@yahoo.ro.