Comunicat de presă


Importanta participarii la programe de formare profesionala continua pentru angajatii din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud Muntenia

eveniment de informare in cadrul proiectului
„Imbunătățirea nivelului de competențe ale angajaților din regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud Muntenia” – cod Mysmis2014 - POCU/726/6/12/134198
 
Joi, 10 Iunie 2021, a avut loc la Slatina evenimentul de informare „Importanta participarii la programe de formare profesionala continua pentru angajatii din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud Muntenia”, eveniment menit a mediatiza si promova beneficiile si importanta pe care participarea permanenta la programe de educatie si formare profesionala o reprezinta pentru dezvoltarea unei forte de munca competitive in regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud Muntenia.

Evenimentul organizat la Slatina reprezinta prima dintre cele 6 astfel de initiative ce vor fi derulate de catre Asociatia INTEREGO Slatina – Partener 1 in cadrul proiectului - la nivelul judetului Olt in cadrul unei campanii extinse de promovare a importantei participarii la programe de formare profesionala a angajatilor din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud Muntenia. Aceasta campanie de promovare este dezvoltata in cadrul proiectului “Imbunatatirea nivelului de competente ale angajatilor din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud Muntenia” – cod proiect POCU/726/6/12/134198, proiect implementat de catre Asociatia Psihologilor Gorjeni Targu Jiu – in calitate de Beneficiar al proiectului, in parteneriat cu Asociatia Interego Slatina si Fundatia Basarab Curtea de Arges in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritara nr. 6 „Educatie si competente”.

Tematica evenimentului a urmarit in prima sa parte informarea publicului cu privire la aspecte precum importanta participarii permanente a angajatilor la activitati de formare profesionala continua in orice context de invatare, analizarea riscurilor pe care le genereaza refuzul implicarii angajatilor in activitati de formare profesionale din perspectiva excluziunii sociale a acestora, precum si o prezentare a tendintelor actuale de pe piata fortei de munca cu privire la cele mai solicitate ocupatii si cele mai atractive domenii de activitate economica din cele doua regiuni vizate de proiect.

In cea de a doua parte a intalnirii au fost detaliate participantilor modalitatile prin care proiectul urmareste sa vina in sprijinul membrilor grupului tinta – angajati, detaliindu-se tipurile de servicii ce vor fi dezvoltate in proiect in beneficiul grupului tinta (servicii de informare si consiliere profesionala, diferite tipuri de programe de instruire in diferite contexte de invatare, precum cursuri de calificare, initiere, perfectionare sau specializare acreditate, dar si programe de instruire desfasurate in context informal sau non-formal), precum si conditiile de acces care trebuie indeplinite pentru a participa la acestea.

In ultima parte a evenimentului s-a facut o expunere detaliata a principiilor orizontale pe care proiectul le promoveaza in activitatile sale, beneficiind de un interes special dezbaterile unor tematici precum „Egalitatea de sanse si non-discriminarea in relatiile de munca” (definitii, cadru legal, premizele unui mediu de lucru bazat pe egalitate de sanse la locul de munca, discriminarea pe piata muncii, solutii pentru un mediu nediscriminatoriu in relatiile de munca) sau „Conflictul la locul de munca” (cauze, metode de rezolvare a conflictelor, strategii de rezolvare a conflictelor in munca).

La eveniment au participat reprezentanti ai mediului de afaceri local si ai unor autoritati publice locale, furnizori de formare profesionala, reprezentanti ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Olt, patronate, reprezentanti ai societatii civile.

Campania de promovare a importantei participarii angajatilor la programe de formare profesionala continua dezvoltata in cadrul proiectului la nivelul judetului Olt de catre Asociatia INTEREGO – Partener 1 de proiect - va continua si in viitor, evenimente de informare similare urmand a fi organizate in decursul urmatoarelor 12 luni si in alte orase din judetul Olt.

Pentru informatii suplimentare cu privire la initiativele dezvoltate in cadrul acestui proiect ne puteti contacta astfel:
Asociatia INTEREGO, str. Aleea Bradului, nr. 1D; e-mail: asociatia.interego@gmail.com; website: www.ancomp.interego.ro ; tel. 0720-534.176; 0720-534.177.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.