Publicitate

2020-10-06, 10:14:12

Comunicat de presă semnare Contract de lucrări „Extindere facilități de depozitare nămol tratat și reabilitare infrastructura transfer apă uzată către SEAU”


        A fost semnat Contractul de Lucrări „Extindere facilități de depozitare nămol tratat și reabilitare infrastructura transfer apă uzată către SEAU”

                                                                     Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM)

Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale şi de Coeziune, care stabileşte strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în Romania, în perioada 2014-2020. POIM se bazează pe obiectivele şi priorităţile politicilor de mediu şi de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligaţiile internaţionale ale României, cât şi interesele specifice naţionale.

S.C. COMPANIA DE APĂ OLT SA beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS - 133612 „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 - 2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 279/ 19.11.2019. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Unul dintre cele 26 contracte de lucrări din cadrul proiectului, respectiv CL-02 „Extindere facilități de depozitare nămol tratat și reabilitare infrastructura transfer apă uzată către SEAU”, s-a semnat în data de 02.10.2020.

Contractul de lucrări CL-02 a fost atribuit în urma unei licitaţii publice deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei româneşti în domeniu, Asocierii S.C.ALCOBO S.R.L - S.C.CONDOR PADURARU S.R.L. - S.C. AQUA TECHNOLOGY DESIGN S.R.L. Valoarea contractului este de 12.186.704 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuţie a Contractului este de 34 luni.

Prin intermediul contractului CL-02 se vor realiza următoarele investiții în cadrul SEAU, după cum urmează:

Depozit intermediar de nămol

-    Nămolul obținut de la stațiile de epurare Scornicești și Slatina va fi depozitat într-un depozit intermediar nou, care va fi dimensionat pentru o durată de retenție de 2 ani. Volumul necesar de stocare al depozitului de nămol este de 8360 m3, iar suprafața disponibilă în incinta SEAU Slatina este de 7600 m2.

Sistem SCADA pentru depozitul de nămol

-    un sistem integrat SCADA care va afişa şi înregistra semnale primite de la întreaga instrumentaţie instalată permanent în depozitul de nămol din stația de epurare Slatina.

Alte dotări complementare: drumuri, alei de acces, spații verzi, branșament, parcare, iluminat, monitorizare CCTV.

Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor - PND) este de 36 luni.


                                                                                                                                                                                  I Director General: Cătălin UȘURELU I

Contact: Mărgărit Longin, Responsabil Relaţii Publice şi Publicitate, Unitatea de Implementare a Proiectului, S.C. Compania de Apa Olt S.A., Str. Artileriei nr. 2, cod poştal 230072, Slatina, judeţul Olt, România. Tel: 0249 431 750 Fax: 0349 401 168 Email: uip@caolt.ro

 

Comentarii

Redacţia

2020-10-06 10:14:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...