Publicitate

2021-12-23, 10:51:31

Comunicat de presă - semnare contract de lucrări „Îmbunătățirea facilitaților de tratare apă potabilă pentru aglomerarea Corabia”


                                                                                                                                                                                             Publicat: 23.12.2021


A fost semnat contractul de lucrări „Îmbunătățirea facilitaților de tratare apă potabilă pentru aglomerarea Corabia”

Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM)


Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale şi de Coeziune, care stabileşte strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în Romania, în perioada 2014 - 2020. POIM se bazează pe obiectivele şi priorităţile politicilor de mediu şi de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligaţiile internaţionale ale României, cât şi interesele specifice naţionale.

S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A. beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS - 133612 „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 - 2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 279/19.11.2019. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Unul dintre cele 26 contracte de lucrări din cadrul proiectului, respectiv contractul CL 06 „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă pentru aglomerarea Corabia „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 - 2020” a fost semnat la data de 23.12.2021.

Contractul de lucrări CL 06 a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, asocierii S.C. RO-CONSTRUCT M.C.S.R.L,

S.C. NEW MAXI CONSULTING AND CONSTRUCTION S.R.L., S.C.TRANSCOM CARAIMAN S.R.L cu S.C. RO- CONSTRUCT M.C.S.R.L - lider de asociere. Valoarea contractului este 9.515.000 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuţie a Contractului este de 33 luni (6 luni durata de execuție a proiectului, 24 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor, 3 luni perioada de teste și punere în funcțiune).

Prin intermediul contractului CL 06 se vor realiza următoarele lucrări:

Sistem de alimentare cu apa Corabia: reabilitarea frontului de captare existent – 10 puțuri forate în funcțiune; reabilitare conductă de legătură între puțuri; reabilitare conductă de aducțiune apă brută front captare – gospodărie de apă Corabia; reabilitare rezervor de înmagazinare a apei V = 2 x1000 mc; reabilitare stație de pompare apă potabilă.

Sistem de alimentare cu apă cartier Vârtopu: captarea apei alcătuită din 1 puț forat în funcțiune și 1 puț de rezervă; conducta de legătură între puțurile forate și rezervorul de înmagazinare a apei; rezervor de înmagazinare, cu capacitatea V = 100 mc; stație de clorare; stație de pompare apă potabilă; grup de exploatare.

Sistem de alimentare cu apă cartier Tudor Vladimirescu: captarea apei alcătuită din 1 puț forat în funcțiune și 1 puț de rezervă; conducta de legătura între puțul forat și rezervorul de înmagazinare a apei; rezervor de înmagazinare, cu capacitatea V = 150 mc; stație de clorare; stație de pompare apă potabilă; grup de exploatare.

Obiectivul POIM în județul Olt se armonizează cu obiectivul general al POIM - protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă a locuitorilor, urmărindu-se conformarea cu prevederile acquis-ului de mediu.

                                                                                                                                                                 I Director General: Cătălin UȘURELU I

Contact: Mărgărit Longin, Responsabil Relaţii Publice şi Publicitate, Unitatea de Implementare a Proiectului, S.C. Compania de Apă Olt S.A., Str. Artileriei nr. 2, cod poştal 230072, Slatina, judeţul Olt, RomâniaTel: 0249 431 750; Fax: 0349 401 168; Email: uip@caolt.ro


Comentarii

Redacţia

2021-12-23 10:51:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...