Administraţie

2019-07-11, 13:29:40

Concertele nu vor mai fi organizate pe esplanadă. Toate evenimentele festive vor fi mutate în noul parc al Slatinei

Edilul Slatinei Emil Moţ a dat asigurări că slătinenii se vor putea bucura de noul parc în toamnă. Tot atunci, toate evenimentele organizate pe esplanadă vor fi mutate în parcul construit pe locul fostei unităţi militare.

Primarul Emil Moţ s-a arătat mulţumit de cum merg lucrările la noul parc al Slatinei. Acesta este convins că în toamnă slătinenii se vor putea bucura de noul loc de promenadă.

„Sunt foarte mulţumit de cum merg lucrările la unitatea militară. Se derulează într-un ritm alert. Ştiţi foarte bine că termenul de execuţie era mult mai mare, dar noi ne chinuim să terminăm parcul până la finalul lunii viitoare. Eu zic că la final de august, începutul lunii septembrie, vom tăia panglia la parc. În toamna, slătinenii se vor plimba în parc. Sper să fie o lună frumoasă în care toată lumea să vină să se relaxeze”, a spus Emil Moţ.

După ce parcul amenajat pe terenul fostei unităţi militare din Slatina va fi inaugurat, autorităţile vor muta în această zonă toate evenimentele festive de pe Esplanada Slatinei.

„La esplanadă noi deja am dat ordinul de începerea a lucrărilor. A început proiectarea. Pe această cale îi anunţ pe cei din zonă că am terminat cu evenimentele pe Esplanadă. «Zilele Municipiului Slatina» a fost ultimul eveniment pe care l-am făcut acolo. Din toamnă, vom muta zona de promenadă şi de evenimente la noul parc, iar constructorul se va apuca de refacerea esplanadei”,
a adăuga Moţ.

Noul proiect pentru Esplanada Slatinei presupune integrarea parcului, iar trecerea către zona verde se va face fără scări. Totodată, spaţiul verde va fi extins.

Valoarea contractului, proiectare și execuție lucrări este de 9,5 milioane lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 20 de luni, din care trei pentru proiectare. Vor fi făcute lucrări de pregătire a terenului, de amenajare a spațiului public pietonal: pavaje și borduri. Lucrări de amplasare mobilier urban, plantare de specii ornamentale în jardiniere și zone verzi, lucrări de gazonare, plantare arbori și arbuști, realizarea unui sistem de irigații automat, instalație de degivrare, rampă pentru persoanele cu dizabilități și reabilitarea toaletei.


Comentarii

Redacţia

2019-07-11 13:29:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...