Învăţământ

2019-05-08, 14:32:00

Concurs „Medicii de mâine”, la Colegiul „Radu Greceanu”. Premiul cel mare este o zi de practică la Spitalul Judeţean Slatina

150 de elevi din nouă judeţe sunt aşteptaţi sâmbătă, la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, pentru a participa la cea de a VIII-a ediţie a Concursului interjudeţean de anatomie ,,Medicii de mâine”.

Concursul este organizat la iniţiativa profesorilor de biologie din Colegiul „Radu Greceanu” şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, coordonatorii fiind profesorii Mariana Mihai și Gianina Pîrvu. Finanţarea este asigurată de Primăria Slatina.

Vor intra în concurs 150 elevi, din nouă judeţe: Argeş, Arad, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt. Potrivit organizatorilor, participarea este fără taxă, iar toți concurenții primesc mape tematice care conțin un blocnotes, un pix şi un breloc personalizate.

La deschiderea competiţiei vor fi prezenți reprezentanți ai ISJ Olt, Primăriei Slatina, Spitalului Județean, Crucii Roșie şi Universității din Craiova.

Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc sa urmeze o carieră în domeniul medical.

Pot participa pentru secţiunea gimnaziu, elevi din clasa a VII-a si a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a si a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).

Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz.

Mențiuni se acordă la 20 % din participanți, iar 40% vor primi medalii.

Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni  pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții. Pentru ambele secțiunii, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina.

Comentarii

Redacţia

2019-05-08 14:32:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...