Administraţie

2020-02-14, 13:16:23

Consiliul Judeţean continuă investiţiile cu banii economisiţi anul trecut. Bugetul aprobat este cu 61 milioane lei mai mic

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, bugetul judeţului Olt pentru anul 2020, suma fiind mai mică cu 61 de milioane de lei faţă de anul precedent, din cauza formulei de calcul dispusă de Ministerul Finanţelor. CJ continuă, însă, investiţiile începute, cu fonduri din excedentul bugetar.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat vineri, după aprobarea bugetului, că forul judeţean face eforturi astfel încât funcţionarea instituţiilor din subordine să nu fie afectată.

„Aşa cum am spus şi în rândurile trecute, bugetul de anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut cu 61 de milioane lei. Este o sumă destul de mare pentru noi şi chiar am încercat să încropim un buget astfel încât instituţiile subordonate să nu simtă această lipsă a banilor”,
a declarat el.

Cea mai importantă parte din suma lipsă ar fi trebuit să meargă la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„La DGASPC am primit doar 16 milioane lei, dintr-un total necesar de aproape 110 milioane lei. E o diferenţă foarte mare între ceea ce am primit şi necesarul DGASPC”, a mai explicat Marius Oprescu.

El a ţinut să precizeze că forul judeţean va continua investiţiile aflate în derulare cu banii economisiţi în exerciţiul financiar precedent. Doar pentru Spitalul Judeţean, CJ Olt alocă 20 de milioane lei.

„În acelaşi timp, şi o parte dintre investiţiile noi pe care urma să le facem au fost amânate, până atunci când vom avea banii necesari. Pentru investiţiile ce sunt în derulare, folosim excedentul bugetar de anul trecut. Aşa cum aţi văzut, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a fost folosirea excedentului, aproximativ 28 de milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru continuarea investiţiilor deja începute. Aici vorbim de toate investiţiile pe care Consiliul Judeţean a apucat să le deschidă sau avea studii de fezabilitate aprobate şi scoase la licitaţie, în anul precedent. Cele mai mari investiţii le are şi anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde am alocat din nou aproximativ 20 de milioane de lei”, a declarat Marius Oprescu.


Comentarii

Redacţia

2020-02-14 13:16:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...