Sănătate

2020-03-16, 15:22:44

Consiliul Judeţean Olt, contract de peste 4 milioane de lei, pentru dotarea UPU Slatina. Se va achiziţiona un nou computer tomograf

Consiliul Judeţean Olt continuă investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, prin semnarea unui contract, de data aceasta, pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Cel mai important echipament ce va fi achiziţionat este un nou computer tomograf.

La sfârşitul săptămânii trecute, CJ Olt a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv de investiții finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020.

Proiectul are o valoare totală de 4.341.244,95 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile, 4.254.420,05 lei, reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Într-un context atât de dificil, din punct de vedere al sănătății, considerăm vital să depunem în continuare toate eforturile susținute pentru a reuși să avem asigurate serviciile medicale de urgență, la cel mai înalt nivel. De asemenea, asigurăm locuitorii județului nostru că vom continua să desfășurăm activitățile care susțin dezvoltarea socio-economică, prin accesarea continuă a proiectelor guvernamentale, europene și prin punerea la dispoziție a tuturor resurselor economice, necesare depășirii acestei situații de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Olt.

Obiectivul general al proiectului îl constituie eficientizarea serviciilor integrate centrate pe pacient și a tratamentului patologiei complexe, care necesită o abordare integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.  

„Prin proiect se vor achiziționa echipamente specifice necesare Unității  de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, echipamente performante, la standardele impuse de legislația în vigoare, inclusiv  un computer tomograf”, se mai arată în comunicatul de presă.

Nevoile specifice cărora le va răspunde proiectul: îmbunătățirea funcționării sistemului medical în cadrul Unității de Primiri Urgențe,  din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a asistenței medicale de urgență în regim integrat cu creșterea capacității de intervenție, prin dotarea adecvată a Unității  de Primiri Urgențe, pentru înlocuirea periodică a echipamentelor depreciate; menținerea la un standard ridicat a serviciilor de urgență prin investiții permanente în infrastructura de specialitate la nivel spitalicesc (inclusiv în echipamente); îmbunătățirea competențelor medicilor din cadrul Unității de Primiri Urgențe - Spitalul Județean de Urgență Slatina prin asigurarea accesului la echipamente medicale performante.
Comentarii

Redacţia

2020-03-16 15:22:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...