Administraţie

2019-09-06, 14:27:00

Constructorul, pregătit să înceapă lucrările la drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti. 400 de persoane vor lucra la Tronsonul 2, care tranzitează judeţul Olt

Veşti bune pentru toţi cei care aşteaptă construcţia drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti. În cadrul unei şedinţe cu prefectul judeţului, Angela Nicolae, constructorul celor două loturi din Tronsonul 2, porţiunea care va transzita judeţul Olt, a dat asigurări că este pregătit să demareze lucrările. 400 de persoane vor lucra la această arteră, deosebit de importantă pentru partea de sud a ţării, şi nu numai.

Potrivit informaţiilor transmise de Prefectura Olt, constructorul a adus deja 75 de mii de tone de agregate, într-o săptămână vor sosi şi instalaţiile pentru forat, fiind astfel pregătit să demareze lucrările la drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti.

„Din punct de vedere al constuctorului, directorul de șantier a declarat că sunt pregătiți să demareze lucrarea, fiind aduse deja agregatele pentru asfalt (75 de mii de tone), se lucrează la montarea stației de asfaltare, precum și la cele două stații de betoane, iar după data de 15 septembrie 2019 vor sosi și instalațiile pentru forat. Totodată, directorul de șantier a precizat că în jur de 400 de persoane vor lucra la construcția drumului”, se arată într-un comunicat semnat de prefectul judeţului, Angela Nicolae.

Prefectul județului Olt a avut, astăzi, în ședință membrii grupului de lucru pentru monitorizarea stadiului desfăşurării lucrărilor necesare implementării proiectului „Drum Expres Craiova - Piteşti”, format din 35 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în acest sens, dar și ai primăriilor localităţilor din județ care vor fi tranzitate de drumul expres.

Prefectul a cerut responsabililor să identifice până săptămâna viitoare, când va avea loc o nouă ședință, toate problemele legate de construcția drumului, conform competențelor fiecărei instituţii, în vederea analizării și luării, în regim de urgență, a măsurilor legale care se impun.
   
La ședință au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, subprefectul județului Olt, Florin Dumitru, și directorul de șantier, Victor Constantinescu.

Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti, are o lungime de 39,85 km (km 17+700 - km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este Tirrena Scavi S.p.A. (Italia) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 - Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 - Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

Comentarii

Redacţia

2019-09-06 14:27:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...