Comunitate

2020-03-20, 09:55:50

Continuă dezinfecţia zonelor comune din Caracal. Recomandările primarului pentru a preveni extinderea COVID-19

Primăria municipiului Caracal a anunţat programul măsurilor pe care le-a luat pentru a preveni extinderea virusului COVID-19. Municipalitatea continuă deinfecţia zonelor comune din oraş.

Primarul Liviu Radu a anunţat că străzile, trotuarele, aleile, locurile de joacă sau scările de bloc au fost dezinfectate, iar acţiunea continuă în perioada următoare.

Astfel, luni 16 martie, s-a făcut dezinfecția scărilor de bloc în cartierele Marinescu și Libertății, a aleilor și trotuarelor dintre blocuri, şi dezinfecția aleilor, trotuarelor, străzilor din centrul orașului;

Marţi, s-a trecut la dezinfecția scărilor de bloc din cartierul HCC (parțial) și a aleilor și trotuarelor, dezinfecția parcului şi dezinfecția locurilor de joacă.

Pe 18 martie: dezinfecția scărilor de bloc din HCC (parțial) și a aleilor și trotuarelor, dezinfecția scărilor de bloc din Cartierul Gară și a aleilor și trotuarelor, dezinfecția peronului gării, dezinfecția Judecătoriei.

Ia pe 19 martie s-a trecut la dezinfecția scărilor de bloc din centru Antonius Caracalla și a aleilor și trotuarelor şi dezinfecția scărilor de bloc din zona HCC (parțial) și a aleilor și trotuarelor;

Primarul spune că acțiunea de dezinfectare instituțiilor și spațiilor publice din oraș se continuă și astăzi prin: zona blocurilor HCC, precum și aleilor și trotuarelor aferente, blocurile din Centru (2 Stejari și str. Eminescu) și a aleilor și trotuarelor, Primăria, părculeț, clădirea ITL, Teatrul Național Caracal.

Autoritățile dau asigurări că folosesc substanțe dezinfectante omologate, recomandate de autoritățile medicale, respectiv biocid puternic cu spectru larg de acțiune.

Totodată, zilnic, între orele 14.00-16.00, străzile sunt dezinfectate prin spălare cu clor.

„Fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Locuitorii orașului să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate, de exemplu supermarketuri; să menţină o distanţă de cel puţin un metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii, de exemplu tuse, strănut; să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun sau antiseptic pe bază de alcool; să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea imediată a mâinilor cu apă şi săpun; să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor; să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare”, este mesajul edilului municipiului Caracal, Liviu Radu.

Comentarii

Redacţia

2020-03-20 09:55:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...