Social

2021-09-14, 10:04:35

Controale în service-urile auto din Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 6-8 septembrie, campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor. Controalele au scos la iveală mai multe nereguli, printre care şi faptul că angajaţii nu-şi primesc salariul la timp.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat 19 controale la angajatorii menționați, în urma acestor verificări fiind dispuse 7 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicat 1 avertisment pentru netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost:

- neachitarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă;

- netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității;

- nerepartizarea programului de muncă pentru salariații cu timp parțial;

- neîndeplinirea obligației angajatorului de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru.  
Comentarii

Redacţia

2021-09-14 10:04:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...