Comunitate

2019-04-23, 11:28:30

Controale pe şantierele din judeţul Olt, pentru prevenirea căderilor de la înălţime

Şantierele din judeţul Olt intră în atenţia Inspecţiei Muncii. O amplă campanie de control se va desfăşura, la nivel naţional, pe toată perioada în care firmele de construcţii îşi vor desfăşura activitatea. Astfel, se doreşte prevenirea accidentelor de muncă, mai ales că este un domeniu care implică pericole.

În perioada iunie– octombrie 2019 se desfăşoară campania naţională de verificare a   respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă legate de instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor. ITM Olt va verifica modul în care se lucrează pe şantiere. Muncitorii din construcţie îşi desfăşoară activitatea pe schele, fiind expuşi pericolului de a cădea de la înălţime. 

Vrem să creştem gradul de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în rândul lucrătorilor din domeniul construcţiilor. Garantarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos pentru angajaţi constituie o obligaţie. Campania urmăreşte informarea şi instruirea lucrătorilor, pentru prevenirea riscurilor profesionale”, a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu. 


Inspectorii ITM Olt vor verifica, în toată această perioadă, modul în care se lucrează pe şantiere, astfel încât evenimentele nedorite să fie pe cât posibil evitate. Campania se va finaliza în luna noiembrie, atunci când societăţile de construcţii îşi încheie activitatea sezonieră.


Comentarii

Redacţia

2019-04-23 11:28:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...