Cooperativa Ghimpeţeni a semnat un contract cu un mare lanţ de magazine din ţară. Tone de legume olteneşti vor ajunge în supermarket

Cooperativa Ghimpeţeni a fost înfiinţată în acest an de nouă fermieri din această zonă, iar principalul obiectiv al grupului de producători îl reprezintă găsirea unei pieţe de desfacere pentru produsele lor. Aşa se face că Cooperativa Agricolă Ghimpeţeni a reuşit să semneze un contract cu un mare lanţ de magazine din ţară care să preia legumele produse în această zonă a judeţului.

„Grupul de producători legume Ghimpeţeni” este o cooperativă ce a fost înfiinţată, în acest an, de nouă fermieri olteni. Cooperativa are acum 30 de producători locali, aceştia având împreună aproximativ 50 de hectare cu legume şi alte 50 de hectare cu cereale.

Reprezentantul cooperativei din Ghimpeţeni, Alexandru Răţoi, spune că este important ca fermierii olteni să reuşească să intre cu produsele lor în supermarketuri, acesta fiind, de fapt, şi principalul obiectiv al asociaţiei.   

„Obiectivul nostru principal îl reprezintă intrarea în supermarketuri cu legumele noastre. Ne-am dorit să rezolvăm problema vânzării produselor, că nu aveam timp şi nici piaţă de desfacere. Din acest motiv, am şi închiriat spaţiu în Piaţa Steaua din Slatina şi la Zahana. Deja avem un contract semnat cu un supermarket. Ne-am angajat că livrăm tomate, ceapă, ardei, cam tot ce producem. Contractul este pe un an, a fost făcut în vară. Am vrut să ne asociem ca să putem livra produse pe o perioadă cât mai mare din an”, a spus fermierul oltean.

Acesta a precizat că fermierii trebuie să respecte câteva condiţii de livrare foarte clare.

„Este dificil să livrăm, pentru că ei ne cer să respectăm anumite condiţii, dar uşor, uşor trebuie să ne punem la punct, să ne pregătim. Trebuie să respectăm condiţiile de ambalare, sortare, vom fi nevoiţi să ducem legumele cu maşina cu frig, la o anumită temperatură, pe calităţi, pe soiuri. Acum avem discuţii cu o altă asociaţie mare din ţară, vrem să facem împreună un proiect pentru încălzirea solariilor. Pe parcurs, intenţionăm să facem un depozit de legume în zonă, unde să sortăm şi să ambalăm legumele. Totodată, trebuie să ne orientăm spre soiurile pe care ni le cer supermaketurile, mai rezistente, mai arătoase, dar nu neapărat gustoase. De fapt, ei pun preţ pe modul cum arată produsul, pe rezistenţa lui, şi nu pe gust”, a adăugat Alexandru Răţoi.