Actualitate

2019-12-04, 14:25:50

Copilul tău aleargă mult? Iată greșelile pe care trebuie să le eviți când îi cumperi încălțăminte nouă!

Încălțămintea adecvată este un element indispensabil pentru bebeluși, copii mici și copii de toate vârstele. Purtarea pantofilor care nu sunt potriviți sau nu au calapodul corespunzător pentru tălpile lor delicate și aflate în creștere poate duce la dezvoltarea unor probleme la nivelul picioarelor și, respectiv, mersului.

De fapt, un studiu recent arată că aproape 30 la sută dintre copiii din România poartă încălțăminte de mărime greșită, ceea ce le-ar putea deteriora definitiv picioarele! Pe măsură ce micuțul tău începe să exploreze lumea din jurul lui, asigură-te că pantofii îl sprijină la fiecare pas. Află ce trebuie să știi despre mărimea corectă a perechilor de încălțăminte pentru copii, dar și alte informații importante, din articolul de mai jos.

Cum ar trebui să se facă măsurătorile:

Nu măsura dimineața - picioarele se umflă în mod natural în timpul zilei, deci este mai bine să încerci să îi dai la probat pantofii noi după ce copilul a mers câteva ore.

Nu cumpăra încălțăminte prea mare - a pune un copil în pantofi prea mari poate avea consecințe nedorite atunci când vine vorba de dezvoltarea adecvată a piciorului. Picioarele copiilor cresc repede, iar restricționarea lor cu pantofi de dimensiuni greșite doar pentru a obține câteva luni de folosire suplimentară nu merită acest risc.

Nu cumpăra încălțări prea mici - regula de aur spune că este de preferat să achiziționezi cu o mărime mai mare, însă verifică întotdeauna măsura copilului tău - dacă sunt dimensiuni diferite la picioare, optează pentru mărimea mai mare.

Implică-te - îți cunoști cel mai bine copilul, așa că, în timpul probei încălțămintei, întreabă-l cum se simt pantofii pe picioarele lor și verifică cu degetul fiecare zonă a pantofului pentru a te asigura că se potrivesc corect.

Cel mai bun mod de a măsura adevărata potrivire a unei perechi noi este de a le urmări în acțiune - roagă-ți copilul să sară, să danseze și să facă mișcare în timp ce probează încălțămintea, pentru a putea vedea cum se mișcă.

Iată câteva semne pentru încălțămintea prea mică:

Pantofii lor provoacă vezicule sau apasă profund în piele.

Degetele de la picioare sunt blocate de partea din față a pantofului: întotdeauna trebuie să existe suficient spațiu în vârful pantofului pentru a avea mobilitate.

Copilul tău pare mai puțin activ - dacă cel mic nu dorește să se joace des, ar putea fi un semn că nu vrea să-și pună pantofii în picioare pentru că îl strâng;

Dacă cel mic începe să se plângă de genunchi, șold, spate sau dureri articulare, ar putea fi și un semn de încălțăminte necorespunzătoare.

Semne că pantofii copilului tău sunt prea mari:

Pantofii prea mari pot fi la fel de răi pentru picioarele copiilor ca și încălțămintea prea mică.

Iată câteva semne clare că ar putea avea nevoie de o altă mărime:
Călcâiul lor iese din pantof atunci când merg.
Se împiedică sau își luxează gleznele des.
Mersul lor este ciudat.
Își trag picioarele.
Au bătături sau bășici - da, chiar și pantofii largi pot provoca astfel de leziuni.

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi utile atunci când ești în căutarea încălțămintei potrivite pentru copilul tău. Ține cont de ghidul de mai sus, iar cumpărăturile tale nu se vor transforma într-un coșmar.

Sursă foto: pinterest.com


Comentarii

Redacţia

2019-12-04 14:25:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...