Sănătate

2019-05-06, 15:36:10

Coplata nu poate fi cerută de spitalele de stat şi nici de către medicii de familie

Oltenii care doresc să se trateze în clinici private pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele servicilor medicale acordate de furnizori şi cele suportate de către stat. Coplata nu poate fi cerută de spitalele de stat şi nici de către medicii de familie.

Potrivit reprezentanţilor CAS Olt, contribuţia personală pentru fiecare categorie de serviciu medical este afişată pe pagina de internet a furnizorilor, iar pacientul trebuie să-şi dea în scris acordul.
 
„Asigurații care optează să beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privaţi care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic, pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate. Contribuţia personală pentru fiecare categorie de serviciu medical este afişată pe pagina de internet a furnizorilor privaţi de servicii medicale şi se plăteşte în mod direct de către asiguraţi cu acordul prealabil în scris”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

Coplata nu va putea fi cerută de unităţile sanitare de stat şi nici de către medicii de familie.

Comentarii

Redacţia

2019-05-06 15:36:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...