Politică

2020-11-24, 15:33:32

Cornelia Sulger (PSD Olt): Implementarea unor programe eficace poate reduce facturile la energie și poate contribui la protecția mediului

Inginer cu o vastă experiență în sectorul energetic, președinte interimar al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Olt și candidat PSD pentru Camera Deputaților, Cornelia Sulger susține Programul de Guvernare 2021-2024.

Cornelia Sulger consideră că PSD are capacitatea de a transforma economia și societatea, pentru a le plasa pe o traiectorie eficientă și durabilă.

„Pentru a pune în practică viziunea noastră, este necesară o regândire a politicilor în materie de aprovizionare cu energie curată, în toate sectoarele economice și industriale. În programul nostru, este abordat riscul de sărăcie energetică, la care sunt expuse gospodăriile care nu își pot permite să plătească pentru serviciile energetice esențiale, menite să le asigure un nivel de trai de bază. Implementarea unor programe eficace, cum ar fi mecanismele de finanțare a gospodăriilor pentru renovarea locuințelor, poate reduce facturile la energie și poate contribui la protecția mediului”, a afirmat candidatul PSD.

După liberalizarea pieței gazelor naturale, urmează, de la 1 ianuarie 2021,  liberalizarea pieței de energie electrică.

„O piață liberalizată prezintă, pe lângă o grijă suplimentară pentru consumatorul vulnerabil și o serie de avantaje, derivate din promovarea concurenței, ca soluție pentru stabilirea prețului și calității activității de furnizare. Un rol important, determinant chiar, cu impact semnificativ asupra gradului de dezvoltare a unei piețe concurențiale funcționale, îl reprezintă informarea și participarea activă a clienților finali. Liberalizarea pieței și dezvoltarea unui cadru legislativ favorabil investițiilor va contribui la asigurarea securității energetice, deoarece permite dezvoltarea unor noi capacități, sporind de asemenea și flexibilitatea sistemului energetic național.  Pe termen lung, o piață concurențială reprezintă un avantaj pentru întreaga piață de energie, iar cu o informare corectă și permanentă a clienților finali, aceasta se va putea consolida în mod competitiv, cu beneficii mai ales pentru clienții finali”, mai arată Cornelia Sulger.

Preşedintele OFSD Olt a vorbit şi despre măsurile propuse de social-democraţi care stimulează generarea de energie regenerabilă, renovarea clădirilor și eficiența energetică a rețelelor de termoficare.

„Avem în program măsuri concrete de îmbunătățirea infrastructurii de transport și a mobilității durabile. Programul integrează cu prioritate obiectivele și direcțiile stabilite prin strategiile specifice în domeniul energetic, respectiv al schimbărilor climatice. Și, nu în ultimul rând, susținem digitalizarea sistemului energetic românesc, ce va contribui la funcționarea în condiții de siguranță a acestuia, prin îmbunătățirea capacității de răspuns la atacurile cibernetice și intensificarea eforturilor în acest sens”, a conchis Cornelia Sulger.

Comentarii

Redacţia

2020-11-24 15:33:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...