Sănătate

2020-03-09, 11:47:08

Coronavirus. Carantină în toate spitalele din judeţ. Au acces doar urgenţele şi pacienţii cu bilet de trimitere

În urma deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, toate spitalele din ţară au intrat în carantină, astfel, accesul aparţinătorilor este interzis până pe 31 martie, cel puţin.

În această dimineaţă, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina erau oameni care încă nu aflaseră de această decizie, dar s-au conformat atunci când agenţii de pază le-au spus că nu le pot permite accesul.

„Accesul este interzis, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru toţi vizitatorii. Au acces doar bolnavii, prin Unitatea de Primire Urgenţe, şi cei care au bilet de trimitere. Conform indicaţiilor de Ministerul de Interne, aceste restricţii se aplică până la 31 martie. Au fost instituite 15 puncte de pază la nivelul întregii unităţi medicale. Sunt lucruri serioase şi nu ne putem juca. Este mult mai uşor să previi decât să tratezi. Din fericire, Spitalul Slatina dispune de tot ce trebuie, astfel încât să ne putem desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, iar pacienţii să beneficieze de tratamentul adecvat”,
a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Florin Popa.

Mai mult, nici elevii şcolilor postliceale sanitare nu vor mai face practică în toată această perioadă de carantină.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va pune la dispoziţia publicului numărul telefonic din centrala spitalului, la care aparţinătorii pot apela pentru a fi dirijaţi către secţii pentru obţinerea de date privind starea de sănătate a pacienţilor internaţi, în condiţiile respectării normelor privind accesul la datele personale. Pentru pacienţii din Terapie Intensivă se vor oferi date despre pacienţii internaţi în intervalul 12.30-13.30, respectiv 19.30-20.30. Numerele de telefon din centrala spitalului, la care se pot da detalii privin pacienţii internaţi sunt 0249.431.703, respectiv 0249.436.129", a precizat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Aceeaşi măsură de impunere a carantinei fost luată şi în celelalte spitale din judeţul Olt, măsura autorităţilor centrale fiind una obligatorie.

Comentarii

Redacţia

2020-03-09 11:47:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...