Învăţământ

2020-03-09, 19:13:30

Coronavirus. Şcolile se închid, de miercuri, timp de o săptămână

Autorităţile au decis închiderea şcolilor din toată ţara începând de miercuri, 11 martie. Măsura este luată pentru prevenirea răspândirii virusului chinezesc. În funcţie de evoluţia situaţiei, perioada închiderii unităţilor de învăţământ ar putea fi prelungită.

Toate grădiniţele şi şcolile vor fi închise în perioada 11-22 martie. Autorităţile recomandă ca părinţii să-şi ţină copiii cât mai mult timp la domiciliu, evitând spaţiile aglomerate. 

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Premierul a mai spus că firmelor și instituțiilor li se va solicita să permită angajaților să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.


Comentarii

Redacţia

2020-03-09 19:13:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...