Sănătate

2020-05-20, 11:27:23

COVID-19. Cabină pentru prelevarea probelor, donată Spitalului Slatina de o româncă stabilită în Italia

O cabină de prelevare a probelor pentru depistarea COVID-19 a ajuns la Spitalul Slatina, graţie donaţiei unei românce stabilite în Italia. Dipozitivul face ca interacţiune personalului medical cu cel care este testat să fie minimă.

Românca Liliana Nedelcu şi soţul său, Nicola Dalle Fratte, au ales să sprijine, atât cât pot, sistemul medical. Astfel, au achiziţionat o cabină de prelevare a probelor pentru depistarea noului coronavirus, cu o valoare de aproximativ 3.000 de euro, care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Cu ajutorul acestei cabine, personalul medical care va testa suspecţii de COVID-19 nu va avea contact fizic cu aceştia.

„Mulţumim acestei familii pentru spritul civic de care a dat dovadă prin donarea cabinei. Echipamentul este foarte util, va fi folosit în special pentru testarea personalului medical. Aşa cum deja ştiţi, în câteva zile Spitalul Slatina va face teste pentru depistarea noului coronavirus”, a declarat directorul economic al SJU Slatina, Cosmin Floreanu.

De luni, laboratorului modular de bilologie moleculară, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este funcţional, iar după câteva zile în care se vor face autorizarea şi instruirea personalului se va lucra efectiv. Graţie investiţiei suportate de CJ Olt, vor putea fi făcute până la 196 de teste pe zi.
Comentarii

Redacţia

2020-05-20 11:27:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...