Comentariul Gazetei

2019-10-03, 14:57:20

Credeam că are unghiile atât de lungi pentru a le înfige în obrazul elevilor

Sunt multe situaţii în care elevii se plâng de comportamentul profesorilor, care sunt acuzaţi că îi jignesc. Nu sunt de acord cu violenţa, în nicio formă, fie fizică sau verbală, însă democraţia din zilele noastre este prost înţeleasă de unii adolescenţi.

Cazul de la Braşov, în care o profesoară este umilită de o elevă pe versuri de manea, este de-a dreptul revoltător. Adolescenta, care pare să nu aibă niciun Dumnezeu, îi fredonează cadrului didactic o manea, care te îngrozeşte pur şi simplu: „Hai la cimitir, hai la cimitir! Să fim noi doi, numai noi doi, şi-o lopată între noi, să te vadă lumea toată că tu eşti o terminată!”. Incredibil!

Când am văzut situaţia, mi-am amintit brusc de profesoara din şcoala generală, despre care credeam, la acel moment, că are tot timpul manichiura perfectă, cu unghii lungi, doar pentru a ni le înfige în obraz. Astăzi, cred cu tărie că era doar o femeie bine îngrijită.  Revenind la poveste, din fericire, n-am făcut niciodată cunoştinţă cu „metodele” acesteia de disciplinare, dar parcă o văd, şi acum, ce corecţii le aplica băieţilor. N-ai fi îndrăznit vreodată să te prezinţi cu tema nefăcută, pentru că efectiv, după ce îţi înfingea cu putere unghiile în obraz, te pălmuia până când obosea. Când am văzut filmarea cu acea elevă, care a avut tupeul şi nesimţirea să umilească în asemenea mod un cadru didactic, mai că mi s-a făcut dor de profesoara mea de română, doamna Dogaru.

Repet, nu sunt de acord cu violenţa, dar parcă unii tineri nu au nicio jenă, nicio ruşine. Oricât de rebelă ar fi fost acea fată, nu şi-ar fi permis niciodată, în urmă cu 25 de ani, să recurgă la astfel de gesturi faţă de un cadru didactic. Ok, violenţa este interzistă, totuşi, cred că profesorii ar trebui să fie fermi în luarea unor măsuri cu genul acesta de elevi. Din păcate, unuii dintre ei înţeleg extrem de prost democraţia...

Comentarii

Redacţia

2019-10-03 14:57:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...