Administraţie

2018-06-26, 18:31:14

Creşa şi grădiniţa de la fosta unitate militară din Slatina, construite pe fonduri europene

Municipalitatea va depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea construirii unei creşe şi a unei grădiniţe, la fosta unitate militară din Slatina.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că municipalitatea a lansat deja în achiziţie publică efectuarea studiului de fezabilitate pentru această investiţiei, documentaţia urmând să facă parte din dosarul ce va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Fondurile europene vor fi accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică pentru creşa şi grădiniţa de la fosta unitate miltiară au fost urcate în SEAP, valoarea fiind de 193.000 lei. Ulterior, investiţia se va face cu fonduri europene, prin Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile - pentru municipii reşedinţe de judeţ, a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Termenul de depunere a acestui proiect, la Agenţia de Dezvoltare Regională, este 31 decembrie”, a afirmat Moţ.

Autoritățile au decis că au nevoie de 3.500 metri pătrați de teren pentru această investiție, iar primul pas a fost punerea în ordine a actelor pentru această suprafață.

Intrarea se va face din strada Artileriei, clădirea construită fiind un duplex în care vor funcționa şase grupe de creşă şi şase de grădiniță cu program prelungit. Detaliile proiectului vor fi stabilite însă odată cu realizarea studiului de fezabilitate.


Comentarii

Redacţia

2018-06-26 18:31:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...