Comunitate

2019-09-26, 15:26:48

Creşă şi grădiniţă în noul mall din Slatina. Primăria vrea să mute acolo şi o serie de direcţii din subordine

Municipalitatea slătineană a avut deja o primă serie de discuţii pentru ca în mall-ul care se va construi pe o parte a terenului de la fosta unitate militară să fie amenajată şi o creşă şi o grădiniţă, dar şi să funcţioneze mai multe direcţii ale primăriei, care au ghişee de lucru cu publicul.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a explicat că acest model funcţionează deja în Capitală şi în alte oraşe mari din ţară. El a adăugat că lucrările de construcţie la mall ar putea să dureze undeva la un an.

„V-ați gândit vreodată că am putea avea o creșă și o grădiniță în mall, cum este în București. Deja, primăriile au direcțiile sociale în mall, inclusiv grădinițe, impozitele și taxele. La noi de ce n-am face? Din ultimele discuții, creșa și grădinița, și pentru faptul că o să se termine construcția mall-uli mult mai repede decât am putea noi să construim, pentru că cei care vor face mall-ul, undeva în 10-12 luni de zile o să îl ridice. De aceea ne gândim să mutăm creșa și grădinița, impozitele și taxele și tot ce înseamnă front office-ul, cei care lucrează cu publicul, cum e în București”, a declarat Emil Moţ.

Primăria Slatina vrea să facă un mall la fosta unitate militară, pe o suprafaţă de 62.013 metri pătraţi, având deja o scrisoare de intenţie a unui investitor interesat să dezvolte un astfel de ansamblu comercial multifuncţional, în municipiul nostru. Un prim pas în acest sens a fost aprobarea, în şedinţa de marţi a Consiliului Local, a unui proiect de hotărâre privind concesionarea terenului.

Emil Moţ a explicat impactul pozitiv pe care construcţia unui centru comercial ar avea-o asupra economiei Slatinei.

„Mall-ul este cel mai bun lucru pe care putem să îl facem în Slatina. E o investiție de 40 de milioane de euro, 1.500 de locuri de muncă, 30.000 de metri pătrați de clădire care va plăti impozit la Slatina, undeva la 7,5 miliarde de lei vechi pe an. Cum să blochezi o asemenea investiție?”, a mai declarat Moţ.

Comentarii

Redacţia

2019-09-26 15:26:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...