Actualitate

2019-04-10, 19:33:29

Crescătorii de animale din două comune, protest la PNL Olt. Ce nemulțumiri au oamenii

Mai mulți fermieri din Coteana și Rusănești au protestat, miercuri, la sediul PNL Olt din Slatina fiind nemulțumiți de faptul că aleșii locali ai acestei formațiuni politice nu aprobă proiectele privind încheierea pajiștilor din localitățile respective.

Fermierii se plâng de faptul că întâmpină dificultăți în creșterea animalelor din acest motiv.

„Am venit la sediul PNL din cauza pajiștilor pe care așteptăm de 2 ani să le închiriem și consilierii PNL nu sunt de acord. Dețin 36 de vaci, 90 de capre și 90 de oi. Sunt cel mai mare crescător de animale din Coteana și nu pot să pășunez, să dau cu îngrășământ pe islaz să am iarbă pentru animale la iarnă că nu sunt ei de acord”, a spus Victor Dorobanțu, fermier din Coteana.

Oamenii se plâng și de faptul că nu pot să încaseze banii din subvenții.

La Rusănești, 5 consilieri de la PNL se opun să ne închirieze pășunea, pe diverse motive. Eu și familia mea creștem 600 de oi și capre și 33 de vaci. Consider că sunt îndreptățit să primesc pășune, suprafața care mi se cuvine. Am pierdut bani din 2014 și până acum- 160 de hectare de pășune cu 200 de euro pe hectar s-au pierdut pe an din subvențiile care ni s-ar fi cuvenit ”, a explicat Florea Nițu, crescător de animale din Rusănești.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, le-a promis oamenilor să intermedieze rezolvarea situației.

„În urma discuției am stabilit de comun acord ca eu, împreună cu grupurile de consilieri din localitățile respective să avem o ședință cu toți crescătorii din fiecare localitate și să ajungem la o înțelegere cu toții, de comun acord, care să fie în interesul tuturor crescătorilor”, a spus Voiculescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-10 19:33:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...