Pe lângă seriile a II-a şi a V-a, şi în seria a III-a, din care face parte şi CSM Slatina, se va organiza baraj de promovare în Liga a II-a. Oficialii echipei slătinene şi-ar fi dorit disputarea tuturor meciurilor rămase din retur, însă, cum pandemia cu noul coronavirus a adus institurea unor măsuri pe care nimeni nu le-a prevăzut, gruparea slătineană consideră corectă varianta propusă de FRF.
„Ne-am fi dorit să se joace toate meciurile, dar dată fiind situaţia generată de pandemia COVID-19, considerăm corectă şi în spiritul meritului sportiv propunerea FRF”, a precizat Cristian Scheau, director sportiv al echipei CSM Slatina.
Pentru că unele echipe şi-ar fi dorit ca pandemia să le aducă o promovare fără luptă, deşi există un echilibru aproape perfect, aşa cum este în seria echipei slătinene, care are o linie de clasament aproape identică cu cea a bucureştenilor de la Progresul Spartac, directorul sportiv al grupării slătinene consideră că motivele legate de cheltuieli suplimentare invocate de câteva formaţii nemulţumite sunt nejustificate.
„Conducerea FRF a gândit bine propunerea şi din punct de vedere financiar, înaintând date de începere a pregătirii şi de desfăşurare a meciurilor de baraj aproximativ în aceleaşi perioade în care echipele şi-ar relua pregătirea pentru campionatele viitoare de Liga a II-a şi Liga a III-a. Cine este mai bun să câştige pe teren. Asta este important, asta este în spiritul fair-play-ului şi a recomandărilor UEFA, în spiritului sportului, în spiritul peformanţei”, a mai spus oficialul echipei slătinene.
CSM Slatina şi Progresul Spartac au fiecare 11 victorii, patru rezultate de egalitate şi câte o înfrângere în cele 16 meciuri disputate, totalizând câte 37 de puncte. Meciul direct s-a încheiat egal, 2-2, după ce bucureştenii au marcat în minutul 96, dintr-un gol în care mingea nu a depăşit linia porţii.
„Şi noi ne considerăm nedreptăţiţi că ocupăm locul II, din cauza deciziilor greşite ale arbitrilor, care ne-au defavorizat anulându-ne un gol şi validând adversarilor, în minutul 96, un gol pe care doar brigada de arbitri l-a văzut. În sprijinul a ceea ce spun, stă decizia CCA, care a acordat sancţiuni mari în urma anlizei prestaţiei brigăzii de arbitri din acel meci. Şi încă un aspect important trebuie adus în atenţie. Departajarea la golaveraj este un criteriu provizoriu, care se aplică în timpul desfăşurării campionatului. Criteriul principal la final este rezultatul meciurilor directe, unde şi acolo suntem la egalitate”, a mai spus Cristian Scheau.
Barajul se va organiza undeva la finalul lunii iulie, astfel încât sportivii angrenaţi în competiţie să reia pregătirea după al doilea sau poate chiar al treilea termen de relaxare a măsurilor impuse de pandemia COVID-19.