Eveniment

2021-10-12, 15:42:04

Cum a vrut un şofer din Slatina să-şi recupereze permisul reţinut pentru alcool, dând vina pe dezinfectant

Un șofer din Slatina a încercat să-şi recupereze permisul de conducere şi să scape de amenda pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului, motivând că nu băuse şi că de fapt folosise o soluţie dezinfectantă pe bază de alcool. Magistraţii Judecătoriei Slatina i-au respins cererea.


Un bărbat din Slatina a încercat să profite de pandemia de coronavirus şi să scape de o amendă rutieră, dar şi să-şi recupereze permisul de conducere reţinut de poliţişti.

Şoferul a fost oprit de poliţişti, pe 12 iunie 2021, şi supus testului cu aparatul etilotest. Rezultatul a arătat o concentraţie alcoolică de 0,23 miligrame pe litru în aerul expirat, astfel că poliţiştii i-au aplicat amendă şoferului şi i-au reţinut permisul pentru 90 de zile.

Oamenii legii nu s-au lăsat înduplecaţi de faptul că bărbatul le-a explicat că alcoolul vine de la o soluţie dezinfectantă, având în vedere pandemia, şi nu de la consumul de băuturi alcoolice.

Plângerea şoferului a fost respinsă de Judecătoria Slatina.

„În ceea ce privește afirmațiile petentului că ar fi folosit o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, este greu de crezut că a băut o astfel de soluție, având în vedere alcoolemia înregistrată, însă și această situație putea fi lămurită prin recoltarea a probe biologice”, a reţinut instanţa.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

Comentarii

Redacţia

2021-10-12 15:42:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...