Comunitate

2018-12-11, 14:49:41

Dăneasa ar putea intra în zona de supraveghere pentru pesta porcină africană. Se va face recensământul porcilor şi vor fi examinaţi

Autorităţile iau în calcul ca şi localitatea Dăneasa să intre în zona de supraveghere, după confirmarea pestei porcine pe fondul de vânătoare de pe raza localităţii. Astfel, toţi porcii din gospodării vor fi examinaţi clinic de către medici şi se va face recensământul animalelor.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a precizat că este posibil ca şi localitatea Dăneasa să fie inclusă în zona de supraveghere. Autorităţile suspectează că mai multe persoane au tranzitat pădurea şi pot să răspândească virusul la nivelul judeţului.   

„În funcţie de coordonate, vom stabili aria pe care se va face examinare clinică a animalelor. Ne interesează să nu fie vreun caz de boală. Probabil, pe fondul de vânătoare au mai intrat şi alte persoane, se poate să fi purtat virusul. Numai aşa putem să vedem dacă întâlnim vreun animal bolnav sau mort. Se recoltează probe de sânge, iar dacă este cazul se ucide şi în scop de diagnostic. Dacă este mort, recoltăm probe şi le analizăm în cadrul Laboratorului. În zona de supraveghere se face examinare clinică a porcilor şi recensământul animalelor pe o zonă de 13 kilometri, în cazul fondurilor de vânătoare”, a spus Bolborea.

Astăzi, Laboratorul DSVSA Olt a confirmat virusul pestei porcine la un mistreţ de pe fondul de vânătoare de pe raza comunei Dăneasa. Probe au fost prelevate şi de la un alt animal descoperit mort de către paznicul de vânătoare de pe fond, însă rezultatul nu a fost unul concludent. Ambele probe au fost trimise la Bucureşti pentru confirmarea finală.


Comentarii

Redacţia

2018-12-11 14:49:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...