Actualitate

2017-01-11, 13:59:03

Danezii caută culegători de căpşuni. Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii martie

Oltenii care doresc să lucreze în străinătate au posibilitatea să participe, în prima jumătate a lunii martie 2017 , la o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca, ce va fi organizată la Braşov. Bursa este organizată de Agenţia Naţională a Forţei de Muncă (ANOFM), prin reţeaua EURES.

Danezii oferă 30 de locuri de muncă pentru culegători de căpşuni, programul de lucru fiind de şase zile pe săptămână, în medie 25-30 de ore de lucru pe săptămână, iar durata contractului este de 6-7 săptămâni.

Potrivit consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Ţane, plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată. Retribuţia este în jur de un euro pe kilogram, plus 12,5% bani pe vacanţă, aplicaţi la suma totală. Taxa de cazare pe zi/persoană este echivalentul în coroane daneze a circa 8 euro (se asigură spaţii pentru prepararea mâncării, internet wireless, duşuri, TV, maşini de spălat).

Candidaţii interesaţi trebuie să trimită un CV model Europass, în limba engleză, cu poză inclusă. Pentru aceasta, candidaţii trebuie să acceseze link-ul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html. De pe acest link se descarcă modelul de CV Europass. CV-urile se trimit pe adresa de e-mail: info@duborgjordbaer.dk.

Preselecţia persoanelor care au aplicat se face de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov.

Detaliile referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Termenul limită pentru trimitere a CV-urilor este 15 februarie 2017.

Cerinţele locului de muncă: vârsta minimă - 18 ani; disponibilitatea pentru muncă fizică grea; experienţă anterioară la culesul căpşunilor - avantaj; lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului; se acceptă şi cupluri.

Doritorii trebuie însă să aibă cunoştinţe medii de limbă engleză. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul ANOFM www.eures.anofm.ro sau la AJOFM Olt, strada Prelungirea Crişan, numărul 2, Compartiment EURES, telefon: 0249/411002.

 
 

 
 

Comentarii

Redacţia

2017-01-11 13:59:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro