Agricultură

2018-11-01, 12:31:32

De aproape trei luni nu a mai plouat în judeţ. Drăghicescu: „Acest lucru pune sub semnul întrebării producţia de anul viitor”

Probleme mari pentru fermierii olteni care nu îşi văd ogoarele înverzind din cauza secetei. Specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt spun că la nivelul judeţului nu a mai plouat de 80 de zile, culturile nu au răsărit, iar recoltele de anul viitor sunt puse sub semnul întrebării.

Reprezentanţii DAJ Olt spun că semănatul la rapiţă, orz şi grâu a fost finalizat, însă campania din această toamnă s-a desfăşurat în condiţii foarte grele din cauza lipsei de apă.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că, la acest moment, trebuia să avem deja culturi frumoase, însă sămânţa nu a răsărit din cauza secetei.

„În peste 90 la sută din suprafaţa judeţului nu a mai plouat de 80 de zile. Campania de semănat s-a încheiat. La acest moment ar fi trebuit să avem culturi frumoase, însă sămânţa nu a răsărit. Acest lucru pune sub semnul întrebării producţia de anul viitor. Previziunile nu sunt foarte optimiste”,
a spus Drăghicescu.

În 2018, producţia de grâu obţinută la nivel naţional a fost una record, cu peste 10 milioane de tone.

Fermierii olteni au obţinut aproape şase tone de grâu la hectar, ceea ce a făcut ca Oltul să se claseze în primele zece judeţe din ţară.


Comentarii

Redacţia

2018-11-01 12:31:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...