Comentariul Gazetei

2019-03-11, 16:27:18

De ce cred că PNL nu intră în primele trei, la europarlamentare

Aştept cu nerăbdare alegerile europalamentare din luna mai, fiind mai ales curios de rezultatul scrutinului. Ca de fiecare dată, îmi permit să fac un mic pariu, o previziune, o părere care să rămână scrisă şi, pe 27 mai, când se dau rezultatele, să vedem dacă am greşit sau nu.

La ultima tură de europarlamentare mi-a ieşit. Am zis că Antonescu va fi istorie şi nu-şi va mai aminit nimeni de el şi am nimerit-o la ţintă.

De data asta cred că PNL-ului îi va fi şi mai greu, oricât ar crede Ludovic Orban că ar ridica scorul plasarea lui Rareş Bogdan în capul listei. Eu cred că PNL va reuşi să iasă abia pe cea de-a patra poziţie şi o să argumentez un pic de ce.

Cred că alegerile europarlamentare vor fi câştigate de PSD, la un scor strâns cu ocupanta locului secund, care cred că va fi alianţa Cioloş-Barna. PSD este încă un partid puternic, orice ar spune presa aşa-zis liberă, cu organizaţii care se mişcă foarte bine la orice scrutin. Oamenii din partid vor munci ca de obicei şi vor aduce partidului un scor obişnuit.

Foarte mult va conta campania de pe social media, aşa că de aceea cred că USR-PLUS vor veni până pe locul secund, având în vedere cu câtă uşurinţă îşi fac loc campaniile de manipulare pe Facebook. Cioloş şi Barna nu vor avea niciun merit pentru acest scor, dar vedem dacă e aşa.

Pe locul trei cred că poate să vină partidul lui Victor Ponta. Pro România se consolidează puternic, fie că vor unii să accepte sau nu, iar europarlamentarele reprezintă primul test pe care cred că această formaţiune va fi şi ajutată să-l ia. „IT-iştii” din guvernele Ponta, Grindeanu şi Tudose îşi vor face treaba.

Astfel, PNL se va vedea nevoit să se mulţumească cu ceea ce rămâne, adică locul patru, imediat sub podium. Aceasta este oglindirea managementului dezastruos al lui Ludovic Orban, care n-are alură de lider nici măcar cât Crin Antonescu, a dihoniei care încă există între foştii PNL şi PDL şi a lipsei de activitate a unora dintre organizaţiile judeţene, sugrumate de PSD.

Desigur, poate că mă înşel.

Comentarii

Redacţia

2019-03-11 16:27:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...