Social

2020-03-31, 10:32:24

De Legea „zile libere pentru părinți” beneficiază peste 1.400 de persoane din judeţul Olt

Pentru că nu au avut cu cine să-şi lase copiii în perioada în care unităţile şcolare sunt închise ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus, peste 1.400 de persoane din judeţul Olt au solicitat concediu pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Pentru perioada în care stau acasă, părinţii primesc 75% din salariul net.

Potrivit datelor oferite de Inspecţia Muncii, în judeţul Olt, 1.422 de persoane beneficiază de Legea „zile libere pentru părinţi”.  Astfel, părinţii care au copii până în 12 ani, pe care nu au cu cine să-i lase, au rămas acasă pe perioada în care unităţile şcolare sunt închise. 

Potrivit legii, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu. 

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată. Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.


Comentarii

Redacţia

2020-03-31 10:32:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...