Administraţie

2018-03-09, 12:55:40

De săptămâna viitoare ar putea începe ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Slatina

Autoturismele parcate neregulamentar în Slatina vor fi ridicate, începând cu săptămâna viitoare, după aproape trei luni de la aprobarea în Consiliul Local a unui regulament privind această activitate.

Şeful Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP), Claudiu Dascălu, a declarat că data exactă a începerii activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate va fi anunţată după discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Locale.

„Am aşteptat să treacă zăpada şi cred că de săptămâna viitoare vom începe aplicarea regulamentului. Vom discuta şi cu reprezentanţii Poliţiei Locale şi urmează să anunţăm data exactă. În prima fază, vom insista pe maşinile abandonate, urmând procedura legală”, a declarat Dascălu.

Regulamentul care permite ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie.

Reprezentanţii Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public vor asigura ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculelor. Pentru recuperarea lor, proprietarii, persoane fizice sau juridice, trebuie să plătească o amendă de 300 de lei sau 150 de lei în 24 de ore. Iar dacă vor lăsa maşina în depozit, vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare zi care trece de la întocmirea procesului verbal de ridicare şi până al revendicarea maşinii. Sancţiuni mari sunt şi pentru cei care îşi vor lăsa maşinile vechi abandonate în parcări.

Cu aceste măsuri, municipalitatea îşi propune să fluidizeze circulaţia blocată de multe ori de maşinile parcate la întâmplare şi să elibereze parcările de rable.

Comentarii

Redacţia

2018-03-09 12:55:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...