Actualitate

2021-02-26, 15:32:43

Decorează dormitorul de vis pentru copilul tău cu bun gust și bani puțini

Când se gândesc la camera copilului lor, cei mai mulți părinți habar n-au de unde să înceapă. Ei știu doar că își doresc o cameră potrivită pentru vârsta copilului și pentru gusturile sale cu un buget cât mai mic. Trebuie ținut cont de faptul că, acesta este locul în care cel mic își va petrece mult timp și are o influență semnificativă în felul în care se va dezvolta. Tocmai de aceea, este important ca părinții să se asigure că vor crea un spațiu confortabil și distractiv.

Provoacă-i imaginația și creează-i refugiul perfect

E important să conștientizezi, ca părinte, că nu decorezi camera pe care ai fi vrut să o ai când erai copil. Dorința de a-i oferi tot ce nu ai avut în copilărie se transformă într-o neglijare a personalității copilului și pasiunilor sale. Găsești mai jos câteva recomandări care te pot ajuta în acest proces:

•    Alege un stil. Pentru vârste mai mici, poți alege un stil simplu și practic. Când se apropie de etapa școlară, discută cu copilul două-trei idei de stiluri pe care le consideri potrivite și lasă-l să-l aleagă pe cel preferat. Nu te gândi la ceva complicat. În acest caz, stilul înseamnă mai degrabă culorile alese și o temă cuprinzătoare. De exemplu, poți alege ca temă jungla, verde pentru culoarea principală și elemente de decor care să aibă legătură cu animalele sălbatice.
•    Creează un colț magic. E important să aibă în cameră un colț deosebit care să-i devină refugiu. Fie că este un loc de citit, fie că este unul de joacă, aranjează un spațiu care să atragă privirea cum intri în cameră. Poți pune diverse lumini în tavan sau pe unul dintre pereți creând un loc de poveste. Poți adăuga sisteme de iluminat pe marginea dulapului sau a unui corp de bibliotecă unde să poată răsfoi în voie cărțile de povești, iar spoturile oferite de Ledel vor fi cu siguranță o alegere inspirată la un preț accesibil.
•    Gândește pe termen mediu și lung. Cumpără un dulap încăpător, simplu, pe care să îl poți folosi la orice vârstă. Optează pentru culori neutre, ușor de adaptat pentru orice stil va alege mai târziu. Poți opta pentru un pat care se poate extinde pe măsură ce copilul crește. Astfel, te vei asigura că cele mai relevante piese de mobilier din cameră vor fi investiții pe termen lung și poți acoperi doar elemente de decor în viitor.
•    Fiecare lucru să aibă un loc al său. E ideal să îți obișnuiești copilul să fie organizat. Învață-l de mic că fiecare lucru are o casă și oferă-i coșuri sau cutii în care să-și sorteze jucăriile. Cât este încă la o vârstă mică, poți face un obicei de a strânge lucrurile împreună. De asemenea, poți face lunar o sortare în care să alegeți lucrurile pe care nu le mai folosește. Astfel, camera va fi mereu organizată.
 •    Lasă spațiu pentru imaginație. Gândește cât mai minimalist întreaga cameră astfel încât să îi lași loc copilului să adapteze pe parcurs felul în care arată camera. Nu cumpăra piese de mobilier sau de decor care îți plac doar ție și nu folosi elemente cu însemnătate emoțională care pot fi deteriorate. Permite-i copilului tău să își construiască propria lume.

Indiferent de vârsta copilului tău, decorarea unei camere pentru acesta poate avea un rol important atât în dezvoltarea sa, cât și în cultivarea unui spațiu personal și intim. Mai mult decât atât, acest lucru îți poate oferi timpul de care ai nevoie să-ți tragi sufletul în liniște după o zi lungă.

Sursa foto: Shutterstock
 
 


Comentarii

Redacţia

2021-02-26 15:32:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...