Sănătate

2018-01-18, 12:57:47

Deficit de asistente pe Secţia de Pediatrie. Mai multe asistente au ieşit la pensie

Complet renovată şi dotată cu mobilier nou, Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina mai are nevoie doar de personal mediu. Multe asistente au ieşit la pensie sau urmează să iasă, fiind astfel vacante patru-cinci posturi.

Prin proiectul derulat de CJ Olt, Secţia de Pediatrie a Spitalului Slatina a fost complet refăcută, toate saloanele fiind dotate cu mobilier nou în funcţie de grupele de vârstă ale copiilor. Totodată, a fost adusă aparatură medicală nouă ce ajută la diagnosticare şi tratament.

Modernizată, secţia are însă nevoie de personal mediu.

Nouă medici lucrează pe aici, însă şeful Secţiei de Pediatrie, doctorul Daniela Safta, a precizat că are nevoie de asistenţi pentru a putea fi asigurat graficul optim de lucru.

„Am avut asistente care s-au pensionat, la 1 februarie urmează să mai iasă la pensie alta. Pentru că a fost creat Compartimentul de internări de zi, avem nevoie de asistente. Ne-ar mai trebui o asistentă numai aici, ca să se ocupe special de asta. Şi pe Bucătăria Dietetică avem probleme, în sensul că numai aici avem nevoie de două asistente. Am făcut solicitare şi aşteptăm, pentru că în februarie urmează să fie scoase la concurs câteva posturi. În prezent avem 20 de asistente, aici incluzând şi asistentul şef. Ne-ar trebui cam 25 de asistenţi ca să putem asigura aşa cum trebuie graficul”,
a spus Daniela Safta.  


Comentarii

Redacţia

2018-01-18 12:57:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...