Sănătate

2019-06-10, 14:59:25

Deficit de brancardieri pe unele secţii ale Spitalului Slatina. Managerii au primit undă verde pentru repartizarea brancardierilor pe secții, în funcție de necesități

Ministerul Sănătăţii a modificat un ordin din 2010 privind încadrarea brancardierilor în unităţile medicale. Conform noii legislaţii, managerii spitalelor îi pot repartiza pe brancardieri pe secţii, în funcţie de necesităţi.

Managerii spitalelor au primit undă verde pentru repartizarea brancardierilor pe secții. Noul ordin modifică o prevedere din 2010 privind normele de personal pentru asistenţa medicală spitalicească. Potrivit noii legislaţii, brancardierii se normează pe unitate şi se repartizează în funcţie de necesităţi pe secţiile şi compartimentele cu paturi de către comitetul director.

În trecut, brancardierii se normau pe unitate, 40-60 de paturi/tură, iar utilizarea se realiza în raport de necesităţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a angajat un brancardier la finalul lunii trecute. Potrivit directorului medical al Spitalului Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, sunt secţii la nivelul unităţii medicale care au nevoie în continuare de brancardieri.

„Spitalul are nevoie de brancardieri. Fiecare secţie, în special cele chirurgicale, au nevoie de brancardieri. Din acest motiv am şi scos la concurs posturi de brancardier”, a spus Ştefănescu.


Comentarii

Redacţia

2019-06-10 14:59:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...