Definitiv. Ortanţa Ciobanu, fostul medic-şef al CAS Olt, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, ca nefondat recursul fostului medic-şef al CAS Olt, Ortanţa Ciobanu, condamnată în primă instanţă de Tribunalul Olt la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Astfel, Ortanţa Ciobanu rămâne cu condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare. Fostul medic-şef al CAS Olt trebuie să plătească şi prejudiciul din dosar, în valoare de 2.300 lei.

La începutul anului 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, medicul-şef al CAS Olt, aceasta fiind acuzată de luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au stabilit că, în perioada aprilie-iunie 2012, directorul executiv al CAS Olt, Ortanţa Ciobanu, în calitate de medic - profesor în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare Slatina, a pretins şi primit suma de 2.300 lei de la opt elevi înscrişi la examenul pentru obţinerea Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat, specializarea Asistent Medical Generalist, în sesiunea august 2012.

Procurorii au mai stabilit că medicul slătinean, având şi calitatea de îndrumător de proiect, le-a predate elevilor lucrări deja finalizate, completând necorespunzător fişele de evaluare a proiectelor. Mai mult de atât, aceasta ar fi depus acte false la dosar, încercând să-şi ascundă urmele.

„În contextul derulării urmăririi penale în cadrul acestui dosar penal, aflat la momentul respectiv pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt (declinat ulterior la DNA), intenţionând să prezinte o justificare licită sumelor de bani necuvenite pretinse şi primite de la elevi în schimbul predării de proiecte deja finalizate, inculpata Ciobanu Ortanţa a falsificat 6 facturi şi chitanţele aferente, în care a atestat, în mod nereal, faptul că ar fi primit sumele de câte 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanţă în cadrul Cabinetului individual de psihologie «Ciobanu Ortanţa». La data de 25 aprilie 2013, înscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit în dosarul respectiv”
, susţin procurorii DNA.