Comentariul Gazetei

2019-07-02, 16:10:02

Degeaba au coşul de gunoi sub nas...

Vorbesc despre civilizaţia din Occident, se plâng non-stop că este multă mizerie, dar aproape că nu există om să nu fi văzut pe cineva că aruncă o hârtie, fără pic de jenă, în mijlocul străzii. Au coşul de gunoi sub nas, dar aruncă tot felul de resturi, ambalaje, mucuri de ţigară pe unde apucă, pentru că sunt alţii plătiţi să strângă după ei. Oricât de multă curăţenie s-ar face, nu ai cum să ţii pasul cu cei certaţi cu bunul simţ.

Pet-uri aruncate pe sub băncile de pe trotuare, tot felul de ambalaje lăsate la voia întâmplării, în condiţiile în care oricine ştie că astfel de fapte pot atrage amenzi, denotă faptul că n-ai cum să mai schimbi mentalitatea celor care nu au cei şapte ani de acasă.

Ceea ce este şi mai enervant este că tot ei vorbesc despre curăţenia care există în afară, despre civilizaţia străinilor, despre cât de roz este totul dincolo de graniţele ţării. 

Sunt reguli de bun simţ şi, din păcate, tinerii sunt cei care lasă în urma lor extrem de multă mizerie. Se strâng seara la băncile din faţa blocurilor, iar dimineaţa femeile de serviciu găsesc dezastru. Coji de seminţe, mucuri de ţigară, pet-uri de bere, suc sau te miri ce alte băuturi, în condiţiile în care coşul de gunoi este la doar câţiva paşi. Degeaba...Comentarii

Redacţia

2019-07-02 16:10:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...