Sănătate

2019-05-22, 15:40:28

Depistaţi cu nereguli, mai mulţi medici de familie din judeţ, obligaţi de CAS Olt să plătească o sumă importantă

Mai mulţi medici de familie din judeţ au fost depistaţi cu nereguli, în urma controalelor derulate de CAS Olt. Doctorii au prescris medicamente compensate şi gratuite asiguraţilor fără respectarea protocoalelor terapeutice şi au recomandat investigaţii paraclinice încălcând dispoziţiile legale. În urma controalelor, medicilor li s-a imputat contravaloarea serviciilor medicale.

În urma acțiunilor de control realizate, le-a fost imputată furnizorilor de servicii medicale contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, aceasta fiind în sumă de 134.632,56 lei.

Reprezentanţii CAS Olt au precizat că majoritatea neregulilor au fost descoperite la medicii de familie.

„Cele mai multe nereguli au fost descoperite la medicii de familie. Aceştia au prescris medicamente compensate şi gratuite fără respectarea protocoalelor terapeutice şi au recomandat investigaţii paraclinice fără respectarea dispoziţiilor legale. Totodată, au raportat servicii medicale ce nu au fost apoi găsite în registrele de consultaţii. În farmacii, am descoperit că erau recepţionate eronat unele medicamente, iar în spitale au fost decontate servicii medicale pentru boli profesionale, deşi acestea ar fi trebuit să fie raportate separate”, a spus purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.

Serviciul de Control al CAS Olt a derulat, în perioada ianuarie-aprilie, mai multe controale la furnizorii de servicii medicale. Au fost verificaţi 35 medici de familie, patru furnizori de investigaţii paraclinice, doi furnizori de dispozitive medicale, 27 farmacii, şase stomatologi.

Totodată, a fost efectuat câte un control ce a vizat asistența medicală spitalicească, asistenţa medicală de specialitate clinică, asistența medicală de recuperare-reabilitare și programele naționale de sănătate.

În cadrul acestor controale, specialiştii CAS Olt au verificat modul de respectare a clauzelor contractuale, concordanța serviciilor medicale contractate, raportate de furnizor și decontate de CAS, cu serviciile medicale consemnate în evidențele cabinetelor medicale, respectarea programului de lucru, dar şi modul de respectare pe parcursul derulării contractului a condiţiilor existente la momentul evaluării.

Comentarii

Redacţia

2019-05-22 15:40:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...