Politică

2021-01-05, 16:42:30

Deputatul PSD Marius Iancu arată că OUG prin care veniturile angajaților din sectorul public au fost înghețate va afecta şi mediul privat

Deputatul de Olt, Marius Iancu, anunţă că Asociaţia Comunelor din România va face plângere penală Guvernului pentru ordonanţa de urgenţă privind „îngheţarea” veniturilor angajaţilor din sectorul public.


Marius Iancu a explicat că OUG-ul încalcă însăşi Legea fundamentală a ţării.

„Adoptată noaptea ca... liberalii, ba chiar intrată în vigoare chiar în noaptea de Revelion, ordonanta de urgență prin care veniturile angajaților din sectorul public au fost înghețate a stârnit revolta tuturor bugetarilor, medici, profesori, polițiști, jandarmi sau funcționari publici, dar și a asociațiilor de profil. Asociația Comunelor din România va face plângere penală împotriva Guvernului pentru că OUG 226/2020 a încălcat Constituția României”, a afirmat Iancu.

Parlamentarul social-democrat mai precizează că ordonanţa va afecta şi mediul privat. Marius Iancu a adăugat că Guvernul Cîţu pregăteşte şi alte asemenea măsuri.

„Conform Legii Salarizării Unice, adoptată de PSD, salariile bugetarilor ar fi trebuit să crească cu 25% , în fiecare an, până în 2022, pentru a elimina inechitatile și a oferi funcționarilor venituri decente. Viziunea Guvernului PNL-USR este, însă, cu totul alta. Salariile tuturor categoriilor de salariați sunt "pomeni", iar bugetarii, mulți dintre ei aflați în prima linie în această perioadă de pandemie, niște "pe-se-diști" ineficienți. Aceste măsuri de austeritate,  înghețarea  salariilor și a voucherelor de vacanță afectează și mediul privat. Nici salariul minim nu mai crește, se va reduce consumul si producția de bunuri și prețurile vor crește. Această măsură anti-populație este primul "cadou" de an nou al Guvernării  PNL-USR. Vor urma și altele pentru că aceste găști nu guvernează pentru români și pentru România!”, a conchis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2021-01-05 16:42:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...