Actualitate

2020-05-20, 18:02:22

Descoperă beneficiile uleiului de păr

Podoaba capilară este un adevărat motiv de mândrie pentru orice damă. Un păr sănătos și frumos trebuie atent îngrijit.

Pentru un aspect ideal, există o mare varietate de produse de curățare, hidratare și saturare cu vitamine. Îngrijirea de bază începe cu șamponarea firelor, aplicarea unui balsam și a unei măști. Pentru un aspect mai spectaculos, specialiștii recomandă aplicarea unor remedii deosebite de îngrijire. Spray-urile de păr sunt perfecte pentru aplicarea pe firele curate și umede. Un ulei de păr este aidoma unui elixir, pentru sănătatea și luciul părului. Acesta uniformizează firele, oferind o netezime sublimă, un luciu delicat și o aranjare perfectă. 

Beneficiile unui ulei de păr

Implicarea uleiului de păr în rutina de îngrijire netezește cu 50 % suprafața firelor. Acest produs miraculos facilitează pieptănarea și coafarea. Aparatele termo și razele UV au o acțiune distructivă asupra firelor. Astfel, uleiul asigură o protecție, saturând cu vitamine și minerale, din interiorul structurii. Firele devin mai strălucitoare, iar culoare mai aprinsă. 

De regulă, fiecare ulei de păr are o anumită formulă activă, bazată pe nutrienți hidratanți. Acțiunea uleiului se divide prin faptul că sigilează firul de factorii negativi de mediu, oferind un înveliș împotriva deshidratării și deteriorării. 

În funcție de tipul uleiului, acesta poate fi recomandat pentru părul umed sau uscat. Totuși, aplicat pe părul umed, uleiul își pierde din componentele active, care nu mai sunt atât de benefice, deoarece acțiunea acestora se diluează. Pentru o concentrație mai intensă, se recomandă aplicarea pe firele uscate. Remediul are proprietatea de a defini forma părului, mai ales la vârfuri. Astfel, este ca un produs de finish al aranjării. 

Uleiul nu se aplică la scalp și rădăcini, ci doar pe vârfuri sau de la jumătate de lungime în jos. De regulă, se aplică doar 2,3 picături. Prea mult produs poate crea efectul de păr gras. Grație rolului nutritiv și restaurativ, uleiurile de păr stimulează creșterea și ajută la prevenirea degradării. Remediul previne electrizarea și ajută la menținerea unui păr drept sau a buclelor. 

Varietatea uleiurile de păr este incredibilă, există uleiuri naturale 100% sau cele cu mai multe componente active. La fel ca și oricare alt produs de îngrijire pentru păr, uleiul trebuie ales în funcție de tipul și culoare acestuia. Un alt beneficiu este faptul că nu trebuie să treacă o anumită perioadă de timp ca să apară efectul. Oferă rezultate incredibile instant și este foarte ușor de aplicat.

Reguli simple pentru un păr sănătos și frumos

Chiar dacă viteza de creștere a părului variază de la o persoană la alta, specialiștii recomandă vizita regulată la frizer, pentru a păstra stilul și prospețimea tunsorii. De regulă, persoanele cu păr scurt trebuie să se tundă o dată la 4-6 săptămâni. Cele cu păr de lungime medie, o dată la 2 luni. Părul lung trebuie reîmprospătat la fiecare 3 luni. 

Pentru a preveni deteriorarea, se recomandă aplicarea unui produs pentru protecție, înaintea uscării. Părul nu trebuie periat atunci când este ud. Schimbările de look, cum ar fi nuanța părului, lungimea sau stilul, trebuie efectuate doar împreună cu un specialist în domeniu. 

Atunci când alegeți un ulei de păr, optați pentru formule naturale, bazate pe plante, omega, vitamine și minerale. 

 


Comentarii

Redacţia

2020-05-20 18:02:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...