DGASPC Olt va angaja alţi 20 de asistenţi maternali. Toţi trebuie să obţină atestatul

DGASPC Olt va continua şi anul următor campania de recrutare de noi asistenţi maternali profesionişti. Oltenii interesaţi să devină părinţi pentru copiii abandonaţi trebuie să obţină atestatul de asistent maternal profesionist.

Toţi cei care doresc să obţină acest atestat trebuie să se prezinte la Serviciul Management de Caz pentru Copil din cadrul DGASPC Olt.

„Pentru că în anul 2020 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști să se prezinte la sediul instituției, din municipiul Slatina, strada Drăgănești, nr. 7, județul Olt - Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist”,
spun cei de la DGASPC Olt.

DGASPC Olt, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, a desfăşurat în acest an o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Astfel, în acest an, au fost depuse la sediul DGASPC Olt 119 cereri de evaluare, de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 115 au fost evaluate, iar patru sunt în curs de evaluare.

Au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist un număr de 42 de persoane, care au obținut și atestatul de asistent maternal profesionist, toate fiind angajate cu contract individual de muncă de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Din cele 42 de persoane nou angajate, în prezent mai sunt 40, după ce două persoane au solicitat încetarea contractului de muncă.
 
„Obiectivul pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt l-a avut de îndeplinit în 2019, respectiv aganjarea a 40 de asistenți maternali profesioniști, a fost atins. Din cele 115 de cereri evaluate, 42 au fost evaluate favorabil și 73 au fost respinse sau persoanele care le-au depus au renunțat la ele. Respingerile și renunțările la cerere au avut ca temei neîndeplinirea, de către persoanele care le-au depus, a condițiilor necesare pentru a putea fi atestate ca asistenți maternali profesioniști”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.