Din cauza condiţiilor la locul de muncă, oltenii au dobândit bronşită, silicoză, astm şi hipoacuzie bilaterală. 86 cazuri noi de boli profesionale, anul trecut

Numărul cazurilor de boli profesionale a crescut anul trecut. După ce au fost investigaţi de către medici, 86 de olteni au primit un diagnostic de boală ce are legătură cu locul de muncă.

Specialiştii Biroului de Medicina Muncii din cadrul DSP Olt identifică permanent locurile de muncă în care se întâlnesc noxe cu efecte nocive asupra organismului. Totodată, evaluează impactul asupra sănătăţii în urma expunerii profesionale şi monitorizează incidenţa bolilor profesionale.

Astfel, la nivelul judeţului, anul trecut, au fost înregistrate 86 de cazuri noi de boli profesionale, cu nouă mai multe decât în 2017. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, 69 au fost înregistrate la Electrocarbon, oltenii fiind diagnosticaţi de către medici cu silicoză şi bronşită cronică de etiologie profesională. Alţi 15 olteni angajaţi ai Alro Slatina au dobândit astm bronşic profesional, bronşită cronică profesională, discopatie profesională şi hipoacuzie bilaterală de percepţie. Un angajat al DSP Olt are astm bronşic profesional, iar un alt oltean de la o companie privată a fost diagnosticat cu discopatie lombară.

Specialiştii DSP Olt raportează lunar cazurile de boală profesională la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti.